Muhalifler birbirine girdi

Suriye'de muhalifler arası çatışma yayılıyor. Yönetim karşıtı militanlar arasındaki çatışmalarda çok sayıda can kaybı olduğu belirtildi.

Muhalifler birbirine girdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.12.2013 - 15:38

Rakka, Halep, Hama ve İdlib'de farklı muhalif gruplar arasında çatışmalar meydana geldi. Rakka'da Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Kaide bağlantılı El Nusra cephesine bağlı güçler arasında, IŞİD üyesi bir militanın öldürülmesinin ardından silahlı çatışma çıktı.

İdlib'de yine El Kaide bağlantılı Ceyş El İslam, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarına saldırdı, ÖSO'nun elindeki silahları ele geçirdi. Suriye ordusu, Rakka'da muhaliflerin kontrolüne geçen askeri mahkeme binasını bombaladı.  Bölgeden gelen haberleri göre ayrıca Hama'da IŞİD ve başka gruplara bağlı militanlar arasında da çatışmalar meydana geldi.

Savunma konularında danışmanlık hizmeti sunan IHS Jane's ve Londra merkezli bir düşünce kuruluşuna göre Amerika ve Avrupa da dahil olmak üzere, 15,000'den fazla sayıda yabancı ülke militanı Suriye'de Esad rejimine karşı mücadele veriyor. Son zamanlarda Batılı diplomatlar, Avrupa'dan Suriye'ye savaşmak için gelen binden fazla militanın geldikleri ülkeler için "ciddi bir sorun" haline geldiği yönünde değerlendirmelerde bulunuyor.

Geçen ay, ABD'li senatör Thomas Carter, Senato'daki bir komitede yaptığını konuşmada "ABD, Kanada ve Avrupa ülkesi vatandaşlarının Suriye, Yemen ve Somali'de savaştığını" söyledi. Mart 2011'den beri yaşanan iç savaşta Suriye'de 100,000'den fazla kişi hayatını kaybederken, milyonlarca insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon