Moskova’da kuralları ihlal eden pazar kapatıldı

Moskova’nın inşaat malzemeleri satılan Kuntsevo-2 isimli büyük pazarı, ilgili toptan satış kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle kapatıldı.

Yayınlanma: 14.11.2013 - 10:53
Abone Ol google-news

Moskova’nın batı semtinde, çevre yolu MKAD’a yakın alanda bulunan pazarı kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Moskova çevre bölgesi Tüketici Pazarı ve Hizmetleri Bakanı Yekaterina Semyonova, Kuntsevo-2 pazarında yasaların ihlal edilmesini gerekçe gösterdi.

Bakan Semyonova, “Resmi belgelerde burada esnafın nasıl ticaret yapacağıyla ilgili hususlar belirtilmekte. Oysa bu duruma rağmen, konteyner sahipleri pazarda yasadışı ticari faaliyet yapıyordu.” şeklinde konuştu.

Pazar girişini tamamı ile kapattıklarını ifade eden Bakan Semyonova, “Daha sonraki aşamada konteynerler çıkartılacak, pazar yıkılacak.” bilgisini verdi.

Moskova çevre bölgesi yönetimi, MKAD’a yakın alanlarda tüm pazarların kapatılması için Nisan ayında parlamentonun alt kanadı Duma’ya başvurmuştu. Rus basını, bölgede 6 pazarın kapatılacağını belirtiyor. 45 bin metrekarelik alanı kapsayan Kuntsevo-2 pazarında 420 iş yeri faaliyet gösteriyordu. Rusya kaçak göçmenleri gerekçe göstererek Türk meyve ve sebzelerinin de yoğun bir şekilde geldiği Biryulyova’daki hali de geçen ay kapatmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler