Modanın Onur Haftası

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yüksek Mahkeme'nin eşcinsel evliliğin hukuki bir hak olduğuna hükmetmesinin ardından, moda dünyası gökkuşağı renklerine büründü.

Yayınlanma: 27.06.2015 - 20:11
Abone Ol google-news

Dün Amerika Birleşik Devletleri’nde Yüksek Mahkeme, eşcinsel evliliğin anayasal bir hak olarak tüm ülkede kabul görmesi için yapılan başvuruyu kabul etti. Eşcinsel evlilik artık ABD’nin 50 eyaletinde de yasal olacak.

Obama'nın twitter hesabından #?lovewins hashtagiyle duyurduğu karar sonrası, sosyal medya kullanıcıları kararı desteklemek için profil fotoğraflarını LGBT'nin gökkuşağı renklerine boyadılar.

Tüm dünyada Onur Haftası‘nın kutlandığı zamana denk gelen bu karar elbette moda dünyasında da sevinç rüzgarları estiriyor. Bugüne dek tasarımlarında LGBT renklerini kullanan modacılar arasında Alexander McQueen, Jeremy Scott, Peter Dundas, Marc Jacobs, Christopher Kane de var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnsan özellikle 2003 İlkbahar Koleksiyonu'ndan bu ikonik katlı tül elbiseyi düşününce; "Keşke Alexander McQueen sağ olup bu günleri görseydi." demekten kendini alamıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeremy Scott'un Sonbahar 2012 Koleksiyonu'na ait insan saçından tasarladığı ceket ve Peter Dundas'in  2014 İlkbahar sezonunda Pucci için tasarladığı elbise de LGBT renklerine selam çakıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler