Milli Görüş: Asıl komployu, Erdoğan bize kurdu

Saadet Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonuyla ilgili komplo sözlerini eleştirdi “Asıl komplo Milli Görüş'e kuruldu” dedi.

Milli Görüş: Asıl komployu, Erdoğan bize kurdu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.01.2014 - 17:20

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonun ardından dile getirdiği “paralel devlet” ve “komplo” sözlerini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bugün hangi komplo'dan bahsediliyor? Asıl komplo Milli Görüş’e karşı kuruldu. Kuranların en önemli unsuru da Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

Birgün gazetesinden Yaşar Aydın'a konuşan Mustafa Kamalak, dershane tasarısıyla başlayan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yürütülen operasyonla şiddetlenen Hükümet - Fethullah Gülen cemaati gerilimini yorumladı. Kamalak, “Zamanında kumpasın başı olan bugün kumpastan bahsedemez” dedi.

Eski dava arkadaşlarına seslenen Kamalak, "Milli Görüş’ün bir hatası varsa, kardeşlerimiz bize ayna vazifesi yapıp kusurlarımızı günahlarımızı göstersinler" dedi. AKP'lilere çağrı da yapan Kamalak, "Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Zalimlere diz çöktürebilmek için gelin beraber olalım dedik. Bu düşüncelere inananlara kapımız da gönlümüz de hep açık. Ama biz dün olduğumuz yerdeyiz. O yüzden bizi terk edenlere bu soruları soruyoruz" ifadesini kullandı.

Röportajın ilgili bölümü şöyle:

Başbakan Erdoğan son yaşanan olayları 28 Şubat’a ve sizin yaşadıklarınıza benzetiyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Öncelikle şunu belirteyim ki bizim yaptıklarımıza hele 158 milletvekili ile yaptıklarımıza bizim muhaliflerimizin hayali bile yetmez. İlk icraatımız gelir dağılımında adalet sağlamak oldu. Neler yapmıştık o zaman? İşçi memur yüzde elli zam yapınca insanlarımız çarşıya pazara koştu. Esnafa bir kuruşluk vergi salmadık ama vergi gelirlerimiz arttı. Biz bu milletin içinden geldik, ızdırabını biliyoruz. Onlara borcumuz var. O yüzden bizim kısa sürede yaptıklarımızla AKP’nin yaptıkları mukayese edilemez.

O 158 milletvekilinin içinde bugün AKP milletvekilleri çoğunlukta değil mi?
Bir kimsenin okula kayıt yaptırması ondan mezun olması anlamına gelmez. Bu arkadaşların Milli Görüş okulunda kaydı var ama diploma almış mıdır ona bakmak lazım. Erbakan Hoca “Bunlar da benim öğrencim ama ben ders anlatırken sınıftan kaçıp top oynayan öğrenciler” derdi.

KOMPLONUN BAŞI ERDOĞAN'DIR

Benzer komployla karşılaştığını söyleyen Erdoğan’a katılıyor musunuz?
Bugün hangi komplodan bahsediliyor... Asıl komplo Milli Görüş’e karşı kuruldu. Kuranların en önemli unsuru da Tayyip Erdoğan’dır. Dört sefer partimiz kapatıldı, vız geldi bize. Başka engeller çıkarıldı, aştık. Ama içten çökertildik. Süreci bir gözünüzde canlandırın. Talat Halman 1997 yılında “Refahı bölmek” diye bir yazı yazdı. Zaman ilerledi Refah kapatıldı. Fazilet Partisi kuruldu. Tayyip Bey’le ilgili malum şiirden dolayı dava açıldı. Yargıtay onadı. Bu onama sonrası Güneri Civaoğlu bir yazı yazdı. Fazilet Partisi üzerinde siyasetin zirvelerinde birtakım projeler hazırlandı. Proje şuydu. Milli Görüş içerisinde bir kişi ele alınacak. İyice cilalanıp, yağlanıp pullanarak sunulacaktı. Milli Görüş’ün müstakbel genel başkanı olarak sunulacaktı. Bu isim bulunmuştu Tayyip Erdoğan. 24 Eylül 1998 Milliyet gazetesi Civaoğlu makalesi. Bir kumpas varsa asıl olarak Milli Görüş’e kuruldu. Burada kullanılan en önemli isim de Recep Tayyip Erdoğan’dır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler