‘Mezun oluncaya kadar evet’

Üniversite öğrencileri, hükümet politikalarını ‘evlenerek’ protesto ediyor.

Yayınlanma: 08.11.2013 - 14:43
Abone Ol google-news

AKP’nin öğrenciler üzerinde uyguladığı “baskıcı” politikalar,  öğrenciler tarafından farklı yöntemlerle protesto ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, evlenen öğrencilerin öğrenim bursunu karşılıksız yapma girişimiyle, Gençlik Spor Bakanlığı’nın evlenen öğrencilerin yurt ücretlerinin silinmesi yönünde attığı adımlara öğrenciler, “evlenerek” tepki gösterdi.

 

İŞTE EYLEMDEN KARELER/EMRE DÖKER

 

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi öğrenciler üniversite kampüsünde gelinlik ve damatlıklar giyerek temsili nikah kıydı. Uzay Bilimleri ve Astronomi Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci’nin nihak şahitliğini yaptığı törende öğrenciler, “yurtların ücretsiz ve bursların karşılıksız olması” için başlatılan imza kampanyasında, ilk imzaları attı. Öğrenciler, nikah memurunun sorduğu “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” sorusuna, “mezun oluncaya kadar evet” yanıtı verdi. Nikahın ardından öğretim üyeleri evlenen çiftlere para takarken, öğrenciler de “Ankara'nın bağları” şarkısı eşliğinde piste çıkarak oynadı. Topluluğun Başkanı Doğan Başaran, bakanlıkların öğrencilere ücretsiz burs ve yurt verecek bütçesinin olduğunu öğrenmiş olduklarını belirterek, “Madem böyle bir bütçeleri var bundan sonra yurtların ücretsiz olması ve bursların karşılıksız olması için mücadele edeceğiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Talimatı verdik öğrenci evleri denetlenecek” sözlerine de değinen Başaran, “Ahlak polisleri ancak evimizde makarna ile odamızdaki ders notlarını bulabilir. Evlerden sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin devrimlerinin bekçisi gençleri bulabilirler” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü’nde de de TGB’li öğrenciler benzer etkinlik gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler