Metiner: Bugünkü HSYK, CHP'nin eseridir!

Yaptığı açıklamalarla sık sık Türkiye'nin gündemine oturan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den yine çok konuşulacak bir açıklama geldi. AKP'nin 2010 yılında referanduma giderek değiştirdiği HSYK yapısı hakkında konuşan Metiner, "Bugünkü HSYK 2010 referandumunda bizim olmasını istediğimiz HSYK değildir. Bugünkü HSYK, CHP'nin eseridir" diye konuştu.

Metiner: Bugünkü HSYK, CHP'nin eseridir!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.01.2014 - 17:03

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, muhalefetin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan HSYK ile ilgili yasa teklifine yönelik eleştirilerinin yersiz, yanlış ve çarpıtmaya yönelik olduğunu savundu.

AKP'nin HSYK'da demokratik bir temsilden yana olduğunu ve bu amaçla hareket ettiğini ifade eden Mehmet Metiner, "Bugünkü HSYK 2010 referandumunda bizim olmasını istediğimiz HSYK değildir. Biz bugünkü HSYK için 'evet' demedik. Bugünkü HSYK, CHP'nin eseridir. CHP anayasa mahkemesine itiraz etmeseydi ve mahkeme CHP'nin itirazını yerinde bulup önerdiğimiz maddeyi reddetmemiş olsaydı bugünkü HSYK'nın temsilinden yana sıkıntımız olmazdı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler