Meteoroloji'den sel uyarısı

Bu ilde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji'den sel uyarısı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.01.2014 - 10:48

Kuvvetli yağışlar uzun bir arada sonra tüm yurdu etkisi altına alacak. Hafta sonu Marmara'dan Anadolu'ya kadar yoğun yağış bekleniyor. Kuvvetli yağış ve fırtına Antalya'da sel, taşkın, dolu, çatı uçması ve hortum gibi olumsuzluklara neden olabilecek.

ANTALYA'DA SEL TEHLİKESİ

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli yağış sisteminin etkisine girecek. Yağış sistemi perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek. Kuvvetli yağış sistemi, yer yer sel ve taşkınlara neden olabilecek. Yağışla rüzgar da güney yönlerden saatte 60 ile 90 kilometre hızla esecek. Şiddetli yağış ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esecek rüzgar, sel, taşkın, dolu, çatı uçması ve hortum gibi olumsuzluklara neden olabilecek. 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinde görülen yağışlara ilave olarak bugün öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın batı bölgelerimizi etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile bu sabah saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ardahan'da 8, Erzurum'da 7, Ağrı'da 5, Erzincan 3 ve Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum ve Ardahan'da 14, Kars'ta 12, Iğdır'da 3, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Konaklı'da 85 ve Cibiltepe'de 32 santimetre ölçüldü.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren yağmur yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde itibaren kar yağışlı 2

Diyarbakır: Parçalı bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 11


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler