'Meclis'te karambol yaratıldı'

CHP'li Kart, yeni Demokratikleşme Paketi'nin ele alınacağı Adalet Komisyonu ile Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının aynı saatlere denk getirilerek "karambol yaratıldığı" iddiasıyla TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.

'Meclis'te karambol yaratıldı'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.02.2014 - 12:47

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, demokratikleşme paketlerinin ele alınacağı TBMM Anayasa Komisyonu ile TBMM Adalet Komisyonu'nun çalışmalarının aynı saatlere denk getirilerek "karambol yaratıldığı" iddiasıyla TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Kart, dilekçesinde hükümet tarafından "Demokratikleşme Paketi" adı altında TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarının 11 Şubat 2014 Salı günü saat 15.00'de TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşüleceğini belirtti.

Yine hükümet tarafından özünde "yolsuzlukların üstünü örtmeye yönelik acil önlemleri" içeren başka bir "demokratikleşme paketi" sunulduğunu belirten Kart, bu tasarının da aynı gün saat 15.30'da TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşüleceğini kaydetti.

Kart, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Her iki tasarının birbiriyle olan bağlantısı ve içeriği göz önüne alındığında, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinin her iki tasarıyı da bizzat takip etmeleri zorunluluğu vardır. Bu sebeple, Anayasa ve Adalet komisyonlarının bu tasarılara ilişkin çalışma saatlerinin birbiriyle çakışmaması gerekmektedir.

Anayasa ve Adalet Komisyonu Başkanlıklarının, bu temel konuya gerekli dikkat, özen ve duyarlılığı göstermedikleri anlaşılmaktadır. Yeni çatışmalara yol açılmaması, verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanabilmesi bakımından, komisyonların çalışmalarının denetlenmesi kapsamında, konuya müdahil olunmasını ve resen görülecek sair önlemlerin alınmasını saygıyla talep ederim."

Atilla Kart, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada da demokratikleşme paketlerinin ele alınacağı her iki komisyonun çalışmalarının aynı saatlere denk getirilerek "karambol yaratıldığını" iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon