'Meclis fezlekeleri iade etmeli'
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Savcılık yetkilerini de aşarak, o günkü ortam çerçevesinde farklı bir görüş ve ideolojik bir davranış şeklinde dosyaların tamamını göndermeyi tercih etmiş.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bu dosyalar burada ne geziyor. Savcılık yetkilerini de aşarak, TBMM'nin içtüzüğünün usul ve esaslarını bilmeden o günkü ortam çerçevesinde farklı bir görüş ve ideolojik bir davranış şeklinde dosyaların tamamını göndermeyi tercih etmiş. Meclis Başkanlığının yapması gereken fezlekeleri tutup, dosyaları mahrecine geldiği yere geri iade etmesi gerekir" dedi.
TBMM'de Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Elitaş, CHP'nin Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasına ilişkin "Şuanda secim ortamına girdiğimiz bu süreçte 30 Mart'a sayılı günler kaldığı bu süreçte zaten 26 Mart günü TBMM kendiliğinden toplanacaktı. 18 veya 19 Mart tarihinde TBMM toplanabilir muhalefet partileri geliyorum derse AKP'de bu toplantıda hazır bulunur. O süreçte meclis olağanüstü toplantıya çağrılan konu görüşüldükten sonra TBMM'nin ara vermesine devam edilir. Bize henüz çağrı gelmedi" dedi.
Fezlekelerin Genel Kurul'da okunup okunmayacağı yönündeki soruya da cevap veren Elitaş, "Fezleke ile dosya farklı bir şey. Fezleke şuanda bine yakın Adalet Komisyonunda, Anayasa Komisyonunda ve Karma Komisyonda fezleke var. TBMM Başkanlığına müracaat edip,herhangi bir milletvekilinin karma komisyonda bulunan fezlekesini görebilir miyim? okuyabilir miyim dediğimizde Meclis Başkanı diyor ki 'Hayır okuyamazsınız, gizlidir' diye. Nasıl olur, karma komisyon toplanıp bir hazırlık komisyonu kurulduktan sonra onlar bunu uygun görürse o fezleke karma komisyonda değerlendirildikten sonra TBMM'ye intikal ettiriliyor, dokunulmazlığın kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda" değerlendirme yaptı.
"BAŞKAN İADE ETMELİ"
Fezlekeleri gönderen Savcılığın bugüne kadar yaptığı uygulamanın dışına çıktığını da ifade eden Elitaş, "Bu güne kadar hiçbir gizlilik soruşturması olan bir konuyla ilgili soruşturma komisyonu kurulması ortamı ortaya çıkmamıştır. Savcılık sadece bu konunu üst yazısını veya kısa raporunu gönderdikten sonra meclis soruşturma komisyonu kurulduğu andan itibaren soruşturma komisyon ilgili kurum ve kuruluşlardan müracaat ederek bilgilere ulaşma imkanı mevcut" diyerek şöyle devam etti:
"Çünkü TBMM'nin görevi siyasi bir görevdir. Ama İçtüzük'ün 107 ve 113'ü maddesinde düzenlenmiş soruşturma komisyonundaki göreve baktığınızda adli görevi yerine getiriyor. Hukukçuların büyük çoğunluğun da görüşü komisyon kurulduktan sonra ancak ilgililerden isteyebilir. Bu dosyalar burada ne geziyor. Açıkça biliyorsunuz Adalet Bakanı ile ilgili İzmir Cumhuriyet Savcısının gönderdiği hiç alakasız dosyalarla ortaya çıkan süreç başladı.
Savcılık yetkilerini de aşarak, TBMM'nin İçtüzük'ün usul ve esaslarını bilmeden o günkü ortam çerçevesinde farklı bir görüş ve ideolojik bir davranış şeklinde dosyaların tamamını göndermeyi tercih etmiş. Arkasından o dosyaların bir kısmını ayırmış, hangisini içinde olup olmadığını bilmekte mümkün değil. Savcılık fezleke dediğimizi gönderebilirdi, ama dosyaları göndermemesi gerekirdi. Meclis Başkanlığının yapması gereken fezlekeleri tutup, dosyaları mahrecine geldiği yere geri iade etmektir."
En Çok Okunan Haberler
- Ünlü ton balığı markalarında 'yasaklı' madde!
- Teğmenler hakkında yeni gelişme!
- CHP'den Tekin hakkında suç duyurusu!
- Hangi suçlara tutuklama geleceği belli oldu
- MHP'den 5'inci paylaşım da aynı saatte geldi!
- Grip nedeniyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı
- Erdoğan'ın Özer'e mektubu, davetler...
- 'Atatürk’e bağlılık ne zamandan beri suç sayılıyor?'
- Seyircisiz konserlere ne kadar harcandı?
- MİT Başkanı CHP'de sunum yapacak!