MEB, başkanlık sistemi için sabırsızlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı hükümetten de hızlı çıktı. Bakanlık yeni sisteme geçiş için hazırlık çalışması başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), elini hükümetten hızlı tutarak, bakanlık yapılanmasını başkanlık sistemine göre hazırlamak için çalışma başlattı. Bakanlık ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçiş için altyapı hazırlıkları kapsamında büyükşehirler ve 2 yurtdışı temsilciliğine sorular göndererek yeni sistemin inşası için cevaplar istedi. Hükümet, 16 Nisan referandumunun ardından uyum yasalarını Meclis’e getiremese de, MEB başkanlık sistemi hazırlıkları için ilk adımı attı. MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında yer aldığı 19 kentin il milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak “Cumhurbaşkanlığı Sistemine Geçiş Çalışmaları” kapsamında harekete geçti. İllere yeni sisteme uyum kapsamında 10 farklı başlığın yer aldığı bir anket hazırlatan bakanlığın, Türkiye dışından Almanya’dan Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nden de cevap beklemesi dikkat çekti.
‘Enformel’ görüş
Bakanlık, illere gönderdiği yazıda anketin amacını “kurumlar ve birimler arası ilişkileri, koordinasyon, ortak çalışma ve işbirliğini belirlemek, sorun alanlarını tespit etmek” olarak açıkladı. Bu kapsamda belirlenen kurumlarda kariyer memurları, birim yöneticileri tarafından iletilen soruların yanıtlanması istendi. Ayrıca, soruların “günlük çalışma sırasında gözlemlenen hususların dikkate alınarak doldurulması” vurgulanarak “Görüş alma ve koordinasyon yapma gibi konularda yalnızca formel olarak yapılan görüş alışverişi değil enformel olarak yapılanı da dikkate alma” talimatı verildi.
Çatışılan kurumlar
MEB, resmi yazıda kısıtlı sayıdaki kurum yöneticisi ve onların onaylayacağı personel ile il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin anketi doldurmasını istese de “anketi dolduranların bilgileri alınmayacak” ifadesi dikkat çekti. Hazırlanan ankette 10 farklı başlıkta görüş istendi. MEB başkanlık sistemine göre bakanlığı dizayn etmek için memurlarına tüm iş faaliyetleri içerisinde en fazla koordinasyon içinde oldukları kurumlar, en fazla görüş verdikleri kurumlar, en fazla görüş aldıkları kurumlar, çalışılan faaliyetin benzerini yapan kurumlar, çatışma yaşanılan kurumlar, üretilen hizmetten yararlanan kurumlar, hizmet alınan kurumlar, ‘inovasyon’ yenilik için birlikte çalışılan kurumlar ve ortak çalışma kültürü paylaşılan kurumlar hakkındaki görüşlerini sordu.
En Çok Okunan Haberler
- Erdoğan'ı yenen isim belli oldu
- Özgür Özel Esenyurt'ta konuşacak
- Vaizden Atatürk ve Cumhuriyete hakaret
- Ersan Şen ve DEVA Partili Ekmen arasında büyük tartışma
- 'Ben şimdi 'I love you' desem...'
- 'Sayın Tunç unuttuysan hatırlatalım...'
- Amca Salim Güran cinayet gecesi dereye gitmiş!
- Kılıçdaroğlu'nun 'sine-i millet' çıkışına yanıt
- Belediyelerin gelirlerini nasıl etkileyecek?
- 'Kimsenin hakkı da haddi de değil'