MDOB Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirecek

Yunus Emre'nin şiirlerinden oluşan ve Türkiye'nin ilk oratoryosu olma özelliği taşıyan eser, 5 Aralık'ta sanatseverlerle buluşacak

Yayınlanma: 29.11.2013 - 11:52
Abone Ol google-news

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İngilizce, Fransızca, Almanca ve Macarcaya çevrilen Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun'un 1942 yılında tamamladığı Yunus Emre Oratoryosu, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün de desteğiyle ilk kez 1946 yılında sahnelendi.

İngilizce, Fransızca, Almanca ve Macarcaya çevrilen oratoryo, 1947?de Paris'te, 1958?de New York'ta Leopold Stokowsky yönetiminde Birleşmiş Milletler'de, sonraki yıllarda Budapeşte, Viyana, Bremen, Berlin, Vatikan ve Moskova'da da seslendirildi.

Yunus Emre'nin şiirlerinden oluşan, Türkiye'nin ilk oratoryosu olma özelliği taşıyan eser, MDOB'un deneyimli orkestra, koro ve solist sanatçılarından Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde hazırlandı.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde 5 Aralık 2013 Perşembe günü seslendirilecek eserin solist sanatçıları Bengi İspir Özdülger, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Hasan Berk'ten oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler