Mancini'den 6 maddelik galibiyet formülü

Mancini, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı öncesi hazırlıklarını tamamlıyor

Mancini'den 6 maddelik galibiyet formülü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.11.2013 - 13:24

Roberto Mancini, F.Bahçe'nin G.Saray önünde ilk yarılarda sonuca gittiğini tespit etti. Bu nedenle Juve maçındaki gibi kontrollü bir futbolla önce durdurup sonra vuracak...

HÜRRİYET'e verdiği özel röportajda "Kadıköy'e tarihi değiştirmeye gidebiliriz" diyen Roberto Mancini, derbi planını yaptı. İki takım arasındaki maçları izleyen İtalyan teknik adam, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de hep ilk yarılarda kurduğu baskı ile sonuca gittiği kanısına vardı. Ve "galibiyetin anahtarı ilk 45 dakika" parolasıyla şu taktiği hazırladı..

ÖNCE RAKİBİNİ TUTACAK

1-Mancini, sarı lacivertlilerin ilk yarıdaki kurmak isteyeceği o baskıyı kırmak istiyor. Bu nedenle önce rakibini tutacak.

GERİYE DÜŞMEMELİYİZ

2-Futbolcuları ile bir konuşma yaparak, "İlk yarı asla rakibin öne geçmesine izin vermemeliyiz" diye konuştu.

TEK FORVET DROGBA

3-Tıpkı Juventus maçında olduğu gibi tek forvetli bir dizilişi tercih edecek. İleride Drogba'yı bırakacak.

CEYHUN İLK 11'DE

4-Orta sahada Ceyhun Gülselam da maça 11'de başlayacak. Melo ile birlikte F.Bahçe'nin pas trafiğini kesmeye çalışacak.

KONTRATAK STRATEJİSİ

5-Kontratak futbolunu benimseyecek olan İtalyan hoca, Drogba, Selçuk ve Burak gibi kozları ile gol arayacak.

10 NUMARA SELÇUK

6-Sneijder'ın derbiye yetişme şansı yok denecek kadar az olduğu için 10 numara pozisyonunda Selçuk oynayacak.

KADIKÖY'DEKİ SON 9 DERBİNİN 7'SİNDE F.BAHÇE İLK YARIYI ÖNDE KAPADI

Sezon   İlk Yarı Sonuç

2012-13    2-1        2-1
2011-12    2-1        2-2
2010-11    0-0        0-0
2009-10    1-0        3-1
2008-09    2-1        4-1
2007-08    1-0        2-0
2006-07    2-0        2-1
2005-06    2-0        4-0
2004-05    0-0        1-0

KAPILARI KAPATTI TAKTİK ÇALIŞTIRDI

Mancini basına kapalı dünkü antrenmanda F.Bahçe derbisine yönelik taktik çalışması yaptırdı. Önceki gün idmanı yarıda bırakan Drogba ile sakatlıkları geçen Hakan, Chedjou, Eboue ve Ceyhun takımla çalıştı. Muslera özel programda çalışırken, Sneijder'in tedavisine devam edildi.

STRESLİ DEĞİLİZ KAZANMAYA GİDİYORUZ

Galatasaray'ın yıldızı Burak Yılmaz, derbiden galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Türk Böbrek Vakfı'nı ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Kadıköy'e kazanmak için gideceğiz. Aklımızda sadece galibiyet var" dedi..

14 YIL BASKISI YOK

F.Bahçe'ye karşı deplasmanda 14 yıldır galip gelememelerinin üzerlerinde baskı oluşturmadığını da anlatan Burak, "Arkadaşlarımın üzerinde bir baskı veya stres görmedim. Anlamlı günde özel bir maç oynayacağız" diye konuştu.

PREKAZİ 'CİMBOM' BOLİÇ 'FENER' DEDİ

G.Saray ve F.Bahçe'nin unutulmaz isimleri yarınki derbide formasını giydiği kulüpleri şanslı gördüler.

BİR dönem Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen, Türk futbolunun unutulmaz isimleri arasında da gösterilen Cevad Prekazi ve Elvir Boliç, pazar günü oynanacak derbiyi değerlendirdi. Prekazi, sarı kırmızılı formayı giydiği dönemde oynanan derbinin, bugünkü derbilere oranla çok daha zevkli geçtiğini söyledi.
Futbolculuğunda hem Galatasaray hem de F.Bahçe forması giyen, Elvir Boliç ise, Fenerbahçe'nin gerek son dönemde sergilediği futbol gerekse Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesinin etkisiyle derbide bir adım önde olduğunu kaydetti.  KAYHAN GÜL/A.A.

HEP DERBİLERE DENK GELİYORUM

Roberto Mancini, "Ben her zaman tek takımı olan şehirlere gitmek istedim. Ama her gittiğim her şehirde en az iki takım vardı" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini derbilerden yakındı... Her zaman tek takımı olan şehirlere gitmek istediğini söyleyen İtalyan teknik adam, "Maalesef gittiğim her şehirde en az iki takım oluyor ve hep derbilere denk geliyorum" dedi. Derbi maçlarda İngiltere ve İtalya'da genelde aynı havanın hakim olduğun dikkat çeken Mancini, "Kopenhag'tan aldığımız mağlubiyeti haketmemiştik. Ligin mücadeleci bir şekilde devam edebilmesi için F.Bahçe maçına büyük önem veriyoruz. Derbide muhteşem taraftarımıza güzel bir karşılaşma izletmek istiyoruz" diye konuştu.

'HOCAMIZA BOL ŞANS'

Başkan Ünal Aysal da "Fenerbahçe ile güzel bir derbi oynayacağız, umarım iyi oynayan kazanır. Mancini'ye bol şans diliyorum, gerçekten şansa ihtiyacı olacak. Kopenhag'ta gördük, futbolda şans faktörü önemli" ifadesini kullandı.

YANAL'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Galatasaray, anjiyo olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal için geçmiş olsun mesajı yayımladı.Mesajda, "Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın rahatsızlığını öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine 'geçmiş olsun' der, acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.