Mahkeme eşcinsel davasında LGBTT'yi duruşmaya almadı

Diyarbakır'da "farklı cinsel eğilimleri" olduğu iddiasıyla babası ve 2 amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Roşin Ç. ile ilgili davada gerginlik yaşandı.

Mahkeme eşcinsel davasında LGBTT'yi duruşmaya almadı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.02.2014 - 16:09

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ceren Kadın Derneği davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Daha önce duruşmada müdahil olma talepleri kabul edilen ancak ailenin itirazı üzerine kaldırılan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği de müdahillik talebini yineledi.

Cumhuriyet savcısı, milletvekili Tanal ve söz konusu derneklerin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle taleplerinin reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

Bu sırada maktul Roşin Ç'nin kardeşinin, müdahillik talebinde bulunan milletvekili Tanal ve dernek temsilcilerine küfretmesi üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Güvenlik güçleri adliye koridoruna taşan gerginliği önlemek için sanık yakınlarını adliye binasından çıkardı. Bu arada duruşmayı izlemeye gelen LGBTT Dayanışma Derneğine üye yaklaşık 50 kişi ise adliye koridorunda bekletiliyor.

Gerginlik esnasında yaralanan bazı şahıslara sağlık ekiplerince adliye içerisinde müdahale edildi. Öte yandan sanık yakınları adliyeye girmek üzere olan 2 LGBTT üyesine saldırı girişiminde bulundu. Olay, polislerin müdahalesi sonucu büyümeden önlendi.

Sanık yakınlar adliye dışında görüntü almak isteyen basın mensuplarına da tepki gösterdi.

Gerginliğin yaşandığı adliye içinde ve önündeki bekleyiş sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler