Louvre’da Bozcaada rüzgârı
Paris’in ünlü Louvre Müzesi’nin içi; adı Carrousel Artshopping... Bir tür fuar... Ve o fuarda sizi bir sürpriz bekliyor: Bozcaada rüzgârı...
Şu sıralar yolunuz Paris’e düştüyse ve kimi zaman sis, kimi zaman yağmur altında turluyorsanız “aklınızdaki Paris”i, yolunuz Notre Dame Katedrali’ne düşüp içiniz hafif yanık duvarları görünce cız ediyorsa, ne yapın edin Seine Nehri’nde yürüyüp Louvre Müzesi’ne gidin ve kendinizi Carrousel Artshopping’e atın, en azından yazdan bir kesit anımsar, “memleket” özlemini düşlersiniz.
Evet, bir gerçek var ki Paris, sonbaharda sergiler kentidir. Fransa’nın başketi, bir kent havasından kurtulur ve dev bir sergi-performans alanına dönüşür. Müzeler, galeriler ve sokaklar sanat kokar... İnanılmaz heyecan ve huzurun başkentidir artık Paris. Üstelik, 2002’den beri kutlanan Beyaz Gece (Nuit Blanche), birçok müze ve galeriye ücretsiz toplu taşıma ile gidebilirsiniz.
Ekim ayı sonunda Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı (FIAC) dünyanının her yerinden sanatçıyı buluşturur.
Ve geçen hafta sonu Louvre Carrousel Artshopping fuarında Bozcaadalı sanatçılarımız sahne aldı.
İkonik Cam Piramit’in hemen altında Bozcaadalı sanatçılar eserlerini sergiledi. Fotoğraflar, yağlıboya tablolar, camaltı çalışmaları büyük ilgi gördü. Parisliler ile birlikte dünyanın değişik yerlerinden gelen ziyaretçiler uzun uzadıya izledi eserleri. “Galerie Bozcaada - Iles égéennes Turquie” standı belki de en renkli alanlardan biriydi. Küratörlüğünü Bozcaadalı sanatçı ve Bozcaada Galeri Direktörü Cemil Onay üstlenmişti. Cemil Onay, 22 yıldır Bozcaada’da yaşıyor. Bozcaada duvarlarına yaptığı duvar resimleri nedeniyle muralartist olarak tanınıyor.
Sürreal popart işleriyle Parislilerin ilgisini çeken sanatçımız Güven Çetinkaya ise yine ilgi gören isimlerdendi. “Dünyanın en önde gelen sanat merkezi Paris’te, ülkemizi temsil etme olanağı bulabilme, uluslararası platformlarda ‘Bizler de varız!’ diyebilme, kültürler arası öğrenme, deneyim ve bilgi paylaşımı yoluyla önyargı ve ayrımcılık hislerinden arınma, geleceğe yönelik dostluk kurma, var olan dostlukları geliştirme müthiş bir duygu” dedi Çetinkaya, heyecanla...
Grubunda bulunan en küçük sanatçı henüz 14 yaşında Eda Zeynep Sezer’di. Tuval üzerine akrilik 8 çalışmasıyla Avrupalı sanatseverlerle buluşup büyük ilgi gördü. Bozcaadalı genç sanatçımız Efe Sezer, Avrupalı sanatseverlerin karşısına “Drag Queen” konusunu işlediği Tuval üzerine akrilik 8 çalışmasıyla çıkmıştı.
Dr. Alpay Burak Doğru, büyüteçle bakabileceğimiz resimler yapıyor. Elbette Mustafa Kemal Atatürk çalışmasını katılımcılara “en özel eser” olarak tanıtıyor. Standımızın diğer dikkat çeken sanatçısı mimar Fatma Özen Çerençe, kadim Anadolu sanatı camaltı işlerinde hem geleneksel tekniği hem de modern yorumunu kattığı işlerle geleneksel sanatımızı temsil ediyordu.
Fotoğraf sanatçılarımız Tamer Taner ve Erdal Bozdoğan, Bozcaada ve ülkemizin değişik yerlerinde aldığı kadrajlarla oldukça yoğun ilgi gördü.
Grubun en genç sanatçısı Eda Zeynep Sezer, tuval üzerine akrilik çalışmasıyla Avrupa’da ilk satışını yaptı. Sanatçılarımız, sanatımızı ve ülkemizi en güzel biçimde tanıttı. Sanatçılarımız gerek sergiyi ziyaret eden misafirler ile gerekse diğer katılımcı sanatçılar ile sıcak ilişkiler kurdular. Ve ön önemlisi günde 20 bin kişinin ziyaret ettiği 60 bin metrekarelik bu alanda esen Ege, Boğaz rüzgârıydı.
Louvre Carrousel Artshopping fuarındaki sanatçılarımız: Can Oguz, Derya Aydınkaptan, Ece Erman Önal, Erdal Bozdoğan, Nazan Sürmeli, Tamer Taner, Alpay Burak Doğru, Cemil Onay, Eda Zeynep Sezer, Efe Sezer, Fatma Özen Çerençe, Güven Çetinaya.
En Çok Okunan Haberler
- Zahide Yetiş canlı yayında cinsel ilişki videosu izletti
- Suriye'den Türkiye'ye görülmemiş gümrük vergisi!
- CHP, belediye operasyonlarına karşı kartını çekti
- 'Madem hedefiniz benim...'
- Peynirde ‘mantar ilacı’ tespit edildi!
- Evde boğazları kesilmiş halde bulundular!
- Özlem Gürses'ten 'Bahçeli' itirafı
- Kürsüde Kürşad Yılmaz'a sert yanıt!
- Teğmenler için karara 1 gün kala yeni gelişme
- Kasım Gülpınar ve Kürşad Zorlu ne yapacak?