Liselerde korkutan gerçek!

Her 100 lise öğrencisinin 24’ü sigara kullanıyor

Liselerde korkutan gerçek!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.01.2014 - 12:28

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte okullarda madde bağımlılığına karşı mücadele için işbirliği protokolü imzaladı. “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” projesiyle okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı projenin, bağımlılıkla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırıldığını söyleyerek, “Proje kapsamındaki hedef gruplarımız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, velilerimiz, okul ve kurumlarda çalışanlarda yaygın eğitim kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerimiz olacak” dedi. Pilot uygulama ilk önce İstanbul’da başlayacak.

UYUŞTURUCU KULLANIMI

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele ve İzleme Birimi’nin (TUBİB) 2011’de 25 ilde yaptığı çalışmanın sonuçlarını aktardı. Karaman, “4-19 yaş arasındaki gençlerin yüzde 30’u sigara, yüzde 20’si alkol kullanıyor. Yasadışı madde kullanımının yüzde 1.5 olduğu söylense de sahadaki araştırmacılardan öğrendiğimiz kadarıyla bazı bölge ve şehirlerde yüzde 10’lara varan bir madde bağımlılığı olduğunu da görüyoruz. İstanbul’da liseler arasında 2012’de yapılan başka bir bilimsel araştırmada da sigara tüketiminin yüzde 24.2, alkol tüketiminin yüzde 34.2 olduğunu gösteriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon