Likidite riski tehlike işareti veriyor

Stock Traders Daily'nin CEO'su ve müdürü Thomas H. Kee Jr.'e göre, likidite riski tehlike işareti veriyor.

Yayınlanma: 13.01.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

Piyasalar yeni yıla düşüşle başladı. SPDR S&P 500 endeksi yeni yılla birlikte yüzde 1,5 aşağıya geldikten sonra ilk geri alım hareketiyle ile toparlandı. Şu anda sene başına göre hisse senedi piyasası yüzde 0,5 aşağıda işlem görüyor.

Öte yandan bu seviyelerden gerçekten endişe duyan çok az yatırımcı var; çünkü 12 ay öncesine göre bakıldığında muhtemelen hala karlı durumdalar ve kaybetmeye başlamadan gerçekten endişelenmeye de başlamayacaklar. Stock Traders Daily'nin CEO'su ve müdürü Thomas H. Kee Jr., Marketwatch'da yayınlanan makalesinde bu tutumun yanlış olduğunu yazdı.

Kee Jr., gerçekçi açıdan bakıldığında geçtiğimiz sene artan şeyin likidite olduğunu, bugünün piyasa yatırımcılarının ise kesinlikle endişelenmesi gerektiğini ifade etti.

Kee Jr. ''Fakat bunun tam aksi görüşler duyuyorum ve piyasaların yukarı yönlü hareketi için bir çok sebep olduğunu aklımda bulunduyorum, fakat ne olursa olsun FOMC'nin piyasaya 1,2 trilyon dolar para aşıladığı gerçeği ve bunun oynadığı rol azımsanamayak kadar büyük'' diye yazdı.

Makalede önemli olanın ulaşılabilir para miktarındaki değişim olduğunun altını çizen Kee Jr. ''Eğer büyüme oranı, yatırım yapılabilir dolara bağlıysa bu benim inandığım şeyin kesinlikle doğru olduğunu gösteriyor. Yani yatırım yapılan dolarların azalması, büyüme oranınında onunla birlikte düşmesi anlamına geliyor. Bunun tam terside aynı şekilde doğru.

Eğer yatırım yapmak için ulaşılabilir para miktarı artarsa ekonomi büyür, fakat gerçekleşen bu değil'' diye yazdı. (thelira)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler