Libya'da 'Türk askerlerinin bulunduğu üs vuruldu' iddiası

Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklar, kimliği belirsiz jet uçaklarının, Libya ordusu ile Türk askerlerinin bulunduğu Vatiya Hava Üssü'nü bombaladığını açıkladı.

Yayınlanma: 05.07.2020 - 18:15
Libya'da 'Türk askerlerinin bulunduğu üs vuruldu' iddiası
Abone Ol google-news

Reuters'ın, ülkenin doğusundaki isyancı güçlerin komutanı Halife Hafter liderliğindeki sözde Libya Ulusal Ordusu'na (LUO) yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, saldırıyı gerçekleştiren uçakların kimliği belirsiz. Haberde ayrıca, üsteki HAWK hava savunma sistemlerinin imha edildiği ve TSK personelinden can kaybı yaşanmadığı iddia edildi.

Hafter güçlerine bağlı hesapların sık sık internet siteleri ve sosyal medya mecraları üzerinden yalan haber yaydıkları ve çeşitli propaganda çalışmaları yaptıkları bilinmekte.

Vatiya Hava Üssü'nün konumu

Vatiya Hava Üssü, Hafter güçlerinin 14 aylık hakimiyetinin ardından Libya ordusu tarafından ele geçirildi ve bu hamle Hafter güçlerinin geri çekiliş sürecinde önemli rol oynadı.

BÖLGEDEKİ FAALİYETLER DEVAM ETMEKTEDİR

Konuya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığının bir yetkilisi, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vattiye Üssü'ne yapılan saldırıda,  bazı sistemlerde hasar meydana geldiğini belirterek, "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler