Libya'da Meclis'i askıya alma çağrısı

Libya'da bir ordu yetkilisi, geçici meclisin feshi ve bir başkanlık komitesi oluşturulması için çağrı yaptı. O ordu komutanı, ABD ile iyi ilişkiler içerisinde olmasıyla biliniyor.

Libya'da Meclis'i askıya alma çağrısı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.02.2014 - 13:24

Libya'da Tümgeneral Halife Haftar, parlamentonun feshini ve seçimlere kadar görev yapacak yeni bir başkanlık komitesi oluşturulmasını talep etti.

"Libya ordusunun ulusal komutanlığı yeni bir yol haritası için harekete geçiyor" diyen Haftar, ordunun ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle göreve çağırıldığını söyledi.

Haftar, yol haritasının uygulanması için değişik parti ve gruplarla görüşeceklerini kaydetti.

Halife Haftar, ABD ile olan sıkı ilişkileriyle tanınıyor. Kaddafi'yi devirecek olan NATI destekli ayaklanmaya kadar 20 yıl boyunca ABD'de yaşayan Haftar, Libya-Çad savaşı sırasında Kaddafi ve ekibi tarafından "ihanet" ile suçlanarak hapsedilmişti. Haftar, 1988 yılında Libya'nın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe isimli örgüte katılmış ve daha sonra Libya Ulusal Ordusu isimli askeri kanadını oluşturmuştu. Ulusal Ordu militanlarının ABD'nin Virginia eyaletindeki CIA karargahında askeri eğitim aldıkları saptanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler