Levent Göktaş'ın tahliyesi talep edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli albay Levent Göktaş'ın tutukluluğuna itiraz edildi. İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan itiraz dilekçesinde; Göktaş'ın, ''avukat olması, kaçma şüphesinin bulunmaması, delillerin toplanmış bulunması ve delillerin karartma şüphesinin bulunmaması'' gerekçesiyle tahliyesi istendi.

Levent Göktaş'ın tahliyesi talep edildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.04.2009 - 11:46

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve bir süre önce ek ifadesi alınan sanıklardan emekli albay Levent Göktaş'ın tutukluluğuna itiraz edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunan Göktaş'ın avukatı Abdullah Kaya, soruşturma kapsamında 12 Ocak'ta tutuklanan ve 6 Nisan'da ek ifadesi alınan müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Dilekçede, Levent Göktaş'ın, ''avukat olması, kaçma şüphesinin bulunmaması, delillerin toplanmış bulunması ve delillerin karartma şüphesinin bulunmaması'' gerekçesiyle tahliyesi istendi.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Avukat Abdullah Kaya, bir süre önce Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığına bir dilekçe vererek, ''eksikliklerin giderilmesi'' için müvekkili Göktaş'ın ifadesinin alınması yönünde talepte bulunduklarını, savcılığın taleplerini uygun gördüğünü ve bunun üzerine müvekkilinin 6 Nisanda savcılığa gelerek ek ifade verdiğini anımsattı.

Göktaş'ın 4 saate yakın ifade verdiğini ve suçlamaları kabul etmediğini kaydeden Kaya, burada, müvekkili hakkında sahte isimli ve imzasız bir ihbar mektubunun soruşturmayı yürüten savcılara gönderildiğini öğrendiğini ileri sürdü.

Kaya, soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklayamayacağı mektubun içeriğinin ''deli saçması'' olduğunu iddia etti.

İhbar mektubunun bugünkü bazı gazetelerde yer almasının, ''soruşturma gizliliğinin açık ihlali'' olduğunu da belirten Abdullah Kaya, haberleri tekzip ettirip Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Çeşitli gazetelerde yer alan haberlerin, mektup içeriğini yansıtmadığını ve mektupta bulunmayan hususların habere sıkıştırılmış olduğunu savunan Kaya, ''Biz gizliliğe dikkat ederek içerik hakkında açıklama yapmıyoruz. Gizlilik nedeniyle mektup avukat olarak bana da verilmedi. Gizlilik konusunda aynı hassasiyeti basın mensuplarından da bekliyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler