Laz Ziya’ya bir rapor daha: Tescilli akıllı

ABD’li Sarai Sierra’yı fotoğraf çekmek için girdiği Sarayburnu’ndaki surlarda öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Laz Ziya lakaplı Ziya Tasalı’ya ikinci kez akıllı raporu çıktı.

Laz Ziya’ya bir rapor daha: Tescilli akıllı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.02.2014 - 13:38

Sierra Ailesi’nin avukatı Ceren Çarman, “Dava karar aşamasında. Ziya Tasalı’nın akıl sağlığının yerinde olduğu da tescillenmiş oldu. İlk duruşmada kararın çıkmasını bekliyoruz” dedi.

ABD ’li Sarai Sierra’nın (33) cesedi 2 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Sarayburnu’ndaki surlarda bulundu. Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı yakalandı, tutuklandı. “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına başlandı.

Davaya bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ziya Tasalı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilip yeteri kadar gözleme tabi tutulmasına ve suç tarihi itibariyle herhangi bir akıl hastalığı ve zayıflığı bulunup bulunmadığına dair kesin rapor alınıp gönderilmesine hükmetti. Adli Tıp Kurumu da Ziya Tasalı’yı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hazırladığı rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaştı. Raporda “Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığının saptanamadığı, cezai sorumluluğunun da tam olduğu” belirtildi.

AVUKATI RAPORU KABUL ETMEDİ

Ziya Tasalı’nın avukatı Sinan Kamil Küçükoğlu akıl sağlığı raporunu kabul etmediklerini, Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir rapor alınması gerektiğini söyledi. Mahkeme de bu talebi kabul etti.

Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen Ziya Tasalı uzman bir kurul tarafından muayene edildi. 14 Şubat’ta mahkeme dosyasına ulaşan rapora göre, Adli Tıp Kurumu da Ziya Tasalı’yı akıllı buldu. Dokuz sayfalık raporda Ziya Tasalı’nın olay anında, öncesinde ve sonrasında akıl sağlığının yerinde olduğunun değerlendirildiği anlatıldı. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler