Kutsal balıklara özel havuz

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Kızık Köyü'nde bulunan ve vatandaşlarca ''şifa kaynağı olduğuna'' inanılan balıkların havuzu yenilenecek.

Kutsal balıklara özel havuz
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.01.2011 - 09:59

Kızık Köyü Muhtarı İbrahim Bozkurt, yaklaşık 700 yıl önce kurulan köylerinde bulunan balıkların, ''çok sayıda hastaya şifa kaynağı, çocuğu olmayana da derman olduğuna'' inanıldığını belirtti.

Bozkurt, ''Balıklar, atalarımızdan gelen gelenekle kutsal kabul ediliyor. Ölen balıkları köy mezarında dua okuduktan sonra defnederiz'' dedi.

Balıklara özel önem verdiklerini ve ata yadigarı olarak gördüklerini anlatan Bozkurt, balık havuzlarının eskidiğini, balıkların zarar görmemesi için Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı'ya müracaat ettiklerini söyledi.

Maraşlı'nın da köye gelerek, havuzları incelediğini belirten Bozkurt, ''Köylüler olarak havuzların koruma altına alınmasını ve çevre düzenlemesinin yapılması istedik. Kaymakam da yardım sözü verdi'' diye konuştu.

Piknik alanı da yapılacak

Kaymakam Maraşlı, yaptığı açıklamada, Kızık köyündeki balıkları çevre ilçe ve illerden ziyarete gelenler olduğuna işaret ederek, buranın yenilenmesi, havuzların genişletilmesi ve çevre düzenlemesi yapılması için çalışma başlatılacağını ifade etti.

Ziyarete gelen vatandaşlar için çay ocağı ve piknik alanı yapılmasının da düşünüldüğünü belirten Maraşlı, köylülerin istek ve taleplerine imkanlar ölçüsünde karşılık vermeye çalıştıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon