Kült klasik

1974 yapımı kült korku klasiği Teksas Katliamı’na saygıda bulunan korku-gerilim, öyküyü gerçekçi bir anlatımla günümüze taşıyor.

Yayınlanma: 23.01.2014 - 19:56
Abone Ol google-news

Düşük bütçeli ilk uzunmetrajıyla 1974’te sansasyonel bir çıkış yapan Tobe Hooper izleyiciyi şoke etti, film ahlaki panik yaratıyor gerekçesiyle yıllarca İngiltere’de yasaklandı, Cannes Film Festivali’nde gösterildi, Modern Sanatlar Müzesi’nin arşivine alındı. Geleneksel aile değerleriyle dalga geçen bu taşlama, Vietnam Savaşı ve Watergate Skandalı’ndan sonra toplumdaki düş kırıklığının yansımasıydı.

Kim Henkel’le Tobe Hooper’ın yarattığı karakterlerden esinlenen dramatik korkuda, Teksas Newt’ta yerel halk yamyam Drayton ailesini katleder. Bu katliamdan Drayton’ların bebeği Heather’ı kurtaran bir çift onu evlat edinip şehre taşınırlar. Heather bir gün varlığını hiç bilmediği babaannesinin kendisine Newt’ta bir ev bıraktığını öğrenir. Nereden geldiğini, nereye ait olduğunu bilmek isteyen Heather arkadaşlarıyla birlikte Teksas’a gelir. Onları burada zorlu bir yaşamda kalma savaşımı bekliyordur. Ku Klux Klan, siyahi düşmanlığı, ayrımcılık, linç olaylarını öyküyle zekice bağdaştıran film asıl katillerin kasabanın ileri gelenleri olduğunu sürükleyici, soluk kesici bir anlatımla vurguluyor.


Texas Chainsaw Massacre 3D (Teksas Katliamı Üç Boyutlu) Yönetmen: John Luessenhop Oyuncular: Alexandra Daddario, Dan Yeager, Tremaine Neverson, Scott Eastwood, Tania Raymonde, Shaun Sipos, Keram Malicki-Sanchez/ 2013, 92 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler