‘Kul hakkı yemeye kadar gidiyor’

İmamoğlu, İBB iştiraklerinden ayrılmayan yöneticiler için konuştu, ‘Umarım yanlıştan dönerler’ ifadesini kullandı

‘Kul hakkı yemeye kadar gidiyor’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.07.2019 - 20:09

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye şirketlerine ilişkin “Orada durmanın, zaman geçirmenin millete yapılan, 16 milyon insana yapılan haksızlık hatta kul hakkı yemeye kadar giden bir süreç olduğunun altını çizmek istiyorum’ dedi. ‘Umuyorum yanlışlarından dönecekler’ ifadelerini kullanan İmamoğlu “Onlar dönmezse yanlışları döndürtecek hamlelerimiz karşılık bulur diye umuyorum” diye konuştu.
İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etmesinin ardından dün Yerlikaya iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilerin Yerlikaya’nın vekaleten İBB Başkanlığı yaptığı dönemde Hazine’den erken olarak gönderilen, bir hafta içinde bitirilen aslında Temmuz ayında kullanılması gereken parayla ilgili soruyu Yerlikaya yanıtsız bıraktı. İmamoğlu, “O konuları irdeliyoruz gerektiğinde valimizin telefonun öbür ucunda olduğunu biliyoruz” dedi.
İmamoğlu daha sonra kendisine tebrik ziyareti için Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim ile bir araya geldi. Ziyaret sonrası İmamoğlu’na belediye şirketlerinde istifa tartışmalarına ilişkin ‘Suç duyurusunda bulunacağım’ açıklamaları anımsatılarak bir girişimi olup olmadığı soruldu. İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Elbette var, her gün var. Bugün de birkaç toplantıyı yaptık. Süreci takip ediyoruz. Yarın öbür gün farklı eylemlerle sürece yine hamleler yapacağımızı belirtelim ama hamleleri yapınca sizinle paylaşalım. Millet bizden hesap soracak ama biz henüz şirketlere bu anlamda kendi kadromuzla hakim değiliz. Bu bağlamda inşallah yanlışlarından hızlıca dönerler. Bizim de hamlelerimiz geliyor. Elbette ki faaliyetlerini neredeyse yüzde 60’ını 70’ini ortaya koyan iştiraklere ya da bütçenin 3’te 2’sinin sahip olan iştiraklere hakim olamadığınız sürece faaliyetlerinizi tümüyle hayata geçirmeniz elbette ki çok zor. Şu anda görünen öyle bir süre ama umuyorum yanlışlarından dönecek. Bizim hamlelerimiz onlar dönmezse yanlışları döndürtecek hamlelerimiz karşılık bulur diye umuyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon