Köşk yarışında geri sayım başladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvuruları 29 Haziran'da başlayacak.

Yayınlanma: 27.06.2014 - 16:22
Abone Ol google-news

Adaylık başvuruları 3 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. İlk başvuru ise CHP ve MHP tarafından yapılacak.

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkün. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde onu geçen siyasî partiler ortak aday gösterebilecek.

 

CHP VE MHP'NİN ORTAK ADAYI İHSANOĞLU

CHP ve MHP cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterecek. CHP ve MHP İhsanoğlu'nun başvurusu için ayrı ayrı imza topladı. CHP ve MHP'nin Pazar günü İhsanoğlu'nun adaylığı için ortak başvuruda bulunması bekleniyor.

CHP'de İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için şu ana kadar yaklaşık 110 milletvekili imza attı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvuruları 29 Haziran'da başlayacak. Adaylık başvuruları 3 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

 

AKP ADAYINI SALI GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'da AKP'nin cumhurbaşkanı adayını bizzat açıklayacak. HDP'nin de cumhurbaşkanı adayını hafta sonu ya da pazartesi açıklaması bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler