'Köprü ve havalimanı için ağaç kesilmedi' dedi ama...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da 3'üncü köprü ve havalimanı yapımı için ağaç kesilmediğini açıkladı. Ancak görüntüler tam aksini söylüyor...

Yayınlanma: 30.01.2014 - 11:00
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da 3'üncü Havalimanı yapımı maksadıyla orman alanlarında ön izin verildiğini ancak henüz ağaç kesilmediğini belirterek, "Kuzey Marmara Otoyolu ve 3'üncü Köprü yapımı maksadıyla 2 bin 542 hektar orman alanında izin verilmiştir. Kesilen ve kesilecek ağaç sayıları inşaat projesinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacaktır" dedi.

"HENÜZ AĞAÇ KESİLMEMİŞTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul İlinde 3'üncü Havalimanı yapımı maksadıyla ön izin verilmiş, henüz ağaç kesilmemiştir. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3'üncü Köprü yapımı maksadıyla 2 bin 542 hektar orman alanında izin verilmiştir. Kesilen ve kesilecek ağaç sayıları inşaat projesinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacaktır. Kesilecek her ağaç için 5 katı ağaç dikimi gerçekleştirilecektir" dedi.

FOTO GALERİ-AĞAÇ KATLİAMI UZAYDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

"ORMAN ARAZİSİNİN OTOYOL YAPIMI İÇİN KULLANILACAK KISMI 493 HEKTAR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi işinde orman arazisinin otoyol yapımı için kullanılacak kısmının 493 hektar olduğuna işaret ederek şöyle dedi:

"Karayolları Genel Müdürlüğü bu alanda kesilecek ağaç sayısının 5 katının Orman Genel Müdürlüğü'nün göstereceği alanlara dikileceğinin taahhüdünü vermiştir. Bu doğrultuda İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve görevli şirket arasında 24 Temmuz 2013 tarihinde yapılan 3'lü protokol ile görevli şirket 2013, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 3 yıllık süre içerisinde toplamda 14.000 dekar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapacaktır.

AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK BÖLGELER

Çalışmaların ilk etabında Kemerburgaz Bölgesinde 2 bin 120 dekar, Şile Ağva Bölgesinde bin 470 dekar ve Şile Yeşilvadi'de 510 dekar olmak üzere toplam 4 bin 100 dekar alanda ağaçlandırma yapılacaktır. Bu çalışmalarda her bir bölgenin iklim ve toprak yapısına uyum sağlayacak ve doğal çeşitliliğin zenginleşmesini sağlayacak farklı ağaç türlerinin dikimi gerçekleştirilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler