'Kızı erkeği bırak, kadın cinayetlerine bak'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınler ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde öğrenci evleriyle ilgili olarak yaptığı açıkamaları gerçekleştirdikleri eylemlerle protesto etti. Açıklamalarda, “Özel hayatımıza müdahale edeceğine, kadın cinayetlerini durdurmayı denesene Tayyip !”denildi.

Yayınlanma: 08.11.2013 - 23:00
Abone Ol google-news

Galatasaray Meydanı’nda akşam saatlerinde toplanan kadınlar, “AKP sussun, kadınlar kurtulsun” pankartı açıp, “Kızlı erkekli açıklamaları bırak, kadın cinayetlerine bak”, “AKP’nin evlilik teklifini reddediyoruz” dövizleri açıp 1 saatlik otarma eylemi gerçekleştirdi. Kadınlara CHP Milletvekili Melda Onur’da destek verdi. Melda Onur burada yaptığı konuşmada, mecliste olduğu süre zarfında ilk defa bu kadar kadınlarla ilgili konuşulduğu bir dönem gördüğünü belirterek, “Şimdiye kadar öldürülen, şiddet gören kadınlarla ilgili konuşmayan başbakan bu konular olunca bülbül kesiliyor. Bu kadınlar sayesinde artık istedikleri gibi de konuşamayırlar, hep farklı açıklamalar yapmak zorunda kalıyorlar, konuşmaları bölünüyor. Biz de kadınlarımızın mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz. Yeterki kadınlar öldürülmesin” dedi. Kadınlar adına açıklam yapan İlknur Delice ise Türkiye’de Ocak ile Ekim ayları arasında 189 kadının hayatırı kaybettiğini kaydederek, “İçişleri Bakanlığı kadın cinayetlire verilerini gizleyerek kadın cinayetlerinin üzerini örtmeye çalışıyor. Bununla birlikte hükümet yetkilileri öğrenci evleri fuhuş yuvasıdır diyerek namus bahanesi adı altında birçok kadın öğrencinin öldürülmesine zemin hazırlamaktadır. Kaldı ki insanların özel yaşam alanlarına müdahale etmek anayasal bir suçtur. AKP hükümeti son bir hafta içinde bunlarla uğraşırken 3 kadın kardeşimiz daha yaşamdan koparıldı. Tüm gücünü ve yetkisini kadınlara karşı kullanan hükümet kadınlar öldürülürken sadece seyretmekle yetiniyor.” diye konuştu.

HDK üyeleri de akşam Tünel Meydanı’nda toplanarak “Evde, okulda, işyerinde, fabrikada, sokakta inadına aşk inadına özgürlük” pankartı açıp, “Batsın, batsın ahlakınız batsın”, “Özel hayatımdan, yatak odamdan, inancımdan, kimliğimden sana ne Tayyip” sloganları attı.  Burada HDK’liler adına açıklama yapan Berfin Azdal, Başbakanın açıklamalarının kadına yönelik şiddeti de arttırdığını vurgulayarak, “Daha dün bir erkek, evli olduğu kadını ve iki kızını katletmiştir. Özel hayatamıza müdahale edeceğine, kadına şiddeti durdurmayı denesene Tayyip! AKP’nin özel hayatımıza yönelik saldırılarına, faşizan ve despotik muhufazakar uygulamalarına geçit vermeyeceğiz. Evlerde, fabrikalarda, işyerlerinde, okullarda, sokaklarda kadınlı-kadınlı, erkekli-erkekli, kadınlı-erkekli yaşamaya devam edeceğiz. ‘Aşk örgütlenmektir’ diyor ya şair, örgütlenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler