Kıvırcık Ali, ölümünün üçüncü yılında anılıyor

Tokat Sanat Kültür ve Edebiyat Platformu, (TOSKEP) 11 Ocak 2011 tarihinde elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Türk Halk Müziği sanatçımız Ali Özütemiz’i (Kıvırcık Ali ) anma etkinliği düzenliyor.

Kıvırcık Ali, ölümünün üçüncü yılında anılıyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 12:17

Kıvırcık Ali’nin ölümünün üçüncü yıl dönümünde, Tokat Sanat Kültür ve Edebiyat Platformu (TOSKEP) Abisi Sadık Özütemiz’in önderliğinde Şişli Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, sabah 10.00- 11.00 saatleri arasında Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni ile başlıyor.

Ardından 12.00- 15.00 saatleri arasında, Yeşilkent Ermahmut Dede Cem Evi’nde Ekmeği yapılacak. Akşam programında ise, 19.00- 24.00 saatleri arasında, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde “Kıvırcık Ali Anma Programı” düzenlenecek. Doğan Ülkü’nün sunacağı programa destek verecek sanatçılar ise şöyle: Ali Kızıltuğ, Ali Mahsuni, Aydın Öztürk, Aysel Demirci, Ceylan, Çoban Ali, Damla Yıldırım, Davut Güloğlu, Ekin, Eren Özütemiz, Gül Yaman, Havanur, Hüseyin Uğurlu, Hüseyin Turan, Kutsal Evcimen, Mahsut Koca, Mustafa Küçük, Mustafa Özarslan, Mihrican Bahar, Nejla Aydın, Nurettin Rençber, Nuri Yücel, Özcan Türe, Sabahat Akkiraz, Sadık Yiğit, Şükrü Cömert, Taner Özdemir, Tekin Karabey, Temel Kaya, Zuhal.

Aşık Ali adlı bir halk ozanının oğlu olan Kıvırcık Ali, 11 Ekim 1968 tarihinde Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul’a göçerek saz yapım atölyesinde çalışmaya başlayan Kıvırcık Ali, bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Bir yandan konfeksiyon atölyesinde çalışırken, solfej dersleri alarak ve düğünlerde saz çalarak müzikle ilgisini sürdürdü. 1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in “Hapishane Ranzaları 2” isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başlayan Kıvırcık Ali, 1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdu. 1999’da ise ilk solo albümü “Gül tükendi ben tükendim” ile dinleyicisiyle buluştu. Türkiye ve Almanya’da çok sayıda konser veren, bestelerini çok sayıda sanatçı tarafından seslendirilen Kıvırcık Ali, 11 Ocak 2011 tarihinde kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


TOSKEP YÖNETİM KURULU

Kıvırcık Ali Komitesi Adına

Fatma Melek Boral

Tel: 0507 399 11 80


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon