Kitapların esini çizginin gücü

Gürbüz Doğan Ekşioğlu, kitap konulu illüstrasyonlarından oluşan sergisi açılıyor.

Yayınlanma: 18.12.2019 - 12:10
Abone Ol google-news

Sedat Simavi 1997 Plastik Sanatlar Ödülü sahibi, eğitimci, çizgi ustası Gürbüz Doğan Ekşioğlu,  2004-2008 yılları arasında Milliyet Gazetesi’nin kitap eki için yaptığı kapaklar ve 1980’li yıllardan başlayarak Dünya Kitap Dergisi gibi birçok yerde yayınlanan kitap konulu İllüstrasyonlarından oluşan seçkisini 18 Aralık 2019 - 12 Ocak 2020 tarihleri arasında ”Kitap İllüstrasyonları” adlı 43. kişisel sergisini Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıyor.

Her kitabın ayrı bir evren olduğunu söyleyen Ekşioğlu, “Kitap bazen karanlıktaki fener, bazen uçurumdaki köprü, bazen kuşun kanadıdır… verdiği ilham ve çağrıştırdığı imgeler bitmek bilmez. Bu sergiden sonra da kitap konulu illüstrasyonlarımı sürdüreceğim; benim için bir ömür boyunca sadece kitap ile ilgili resim veya İllüstrasyon yapmak mümkündür” diyerek sergisinin özellikle ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler tarafından gezilip izlenmesini istiyor.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2006 yılında emekli olan ve 13 yıldan bu yana da Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim üyesi olarak genç sanatçı adaylarını yetiştiren Ekşioğlu’nun İllüstrasyonları dünyanın en prestijli haftalık dergilerinden New Yorker’da da 7 kez kapak oldu. Dergiye 16 Mayıs 2011’de yaptığı Osama Bin Ladin kapağı Washington Post Gazetesi’nde ''Amerikan tarihine geçecek kapak” başlığı ile yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler