Kitabımdakiler hükümet politikası oldu

Son gelişmelerle cemaate ilişkin yazdıklarının ispatlandığını ve bunların da “hükümet politikası” olarak uygulandığını vurgulayan Avcı, “Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet, Bugün Cemaat” isimli kitabı nedeniyle verilen disiplin cezalarının yok hükmünde sayılması gerektiğini bildirdi.

Kitabımdakiler hükümet politikası oldu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 21:38

Devletteki cemaat yapılanmasını yazmasının ardından tutuklanan, 2 kez devlet memurluğundan, 6 kez de meslekten ihraç cezası verilen eski polis şefi Hanefi Avcı, İçişleri Bakanlığı’na başvurarak iadei itibar istedi. Son gelişmelerle cemaate ilişkin yazdıklarının ispatlandığını ve bunların da “hükümet politikası” olarak uygulandığını vurgulayan Avcı, “Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet, Bugün Cemaat” isimli kitabı nedeniyle verilen disiplin cezalarının yok hükmünde sayılması gerektiğini bildirdi. Cemaatçi yapılanmayı ilk kez somut isimlerle deşifre eden Hanefi Avcı’nın dilekçesinde “O günün koşullarında ortada somut bir bilgi ve belge yok diyen savcılığın, bugünkü koşullarda aynı değerlendirmeyi yapma imkânı kalmamıştır.

Çünkü müvekkilimizin kitabında ifade ettiği iddia ve beyanlar Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile sabit hale gelmiştir” denildi. Dilekçede, bu yapının devlet sistemini ele geçirme faaliyetinde olduğunun Erdoğan tarafından da tüm kamuoyuna açıklandığı anımsatıldı. Cemaatin devlet içerisindeki konumuna ilişkin hükümet kanadından gelen açıklamaları ve değerlendirmeleri Avcı’nın 3 yıl önce kitabında ortaya koyduğu anımsatılan dilekçede, Hanefi Avcı’nın cemaate yönelik yazıların ardından itibar suikastına uğradığı vurgulandı. Dilekçede “Kitapta yer alan iddialar artık bir hükümet politikası haline gelmiştir. Bu noktada müvekkilime verilen tüm disiplin cezalarının tekrar soruşturması yapılarak müvekkilimin hakkı olan itibarının iadesini arz ve talep ederim” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler