Kışla talimatları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) her il ve ilçede öğretmenler ve okul yöneticilerine farklı uygulamaları devam ediyor. Bursa’da “Protokol Kuralları” adı altında öğretmenlere, askeri kışlalarda uygulanan, “Üstünüz iltifat ettiğinde üste teşekkür edilmez ‘Sağ olun’ denir’” talimatları verildi.

Yayınlanma: 05.01.2020 - 02:00
Kışla talimatları
Abone Ol google-news

Bursa’da Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ünün Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarındaki okul müdürleri ve müdür yardımcılarına “Protokol Kuralları” eğitimi verildi. Öğretmenlere, telefonla iletişim süreci, kılık-kıyafet, üst ve ast ilişkileri, resmi yazışma kuralları başlıklarında verilen eğitimle, MEB yöneticileri ile okul yöneticileri arasındaki uçurum derinleştirildi. 

Öğretmenlere verilen talimatlar içinde “üst” tanımlı yöneticilerle kurulacak ilişkiler dikkat çekti. Eğitimcilere, “Üstünüz ile telefonda konuşacaksanız mutlaka söyleyeceklerinizi bir kâğıda not edin, sözü uzatmayın, telefon ederken en fazla 3 kez çaldırın” talimatları verildi. “Kılık-kıyafet” başlığında ise erkekler için “Üst amirinizin giydiği kıyafet sizin için bir ölçü olabilir ancak protokol uygulamasında aslolan kıyafet takım elbisedir” denildi. “Üst-ast ilişkileri” başlığında “Üstünüz size elini uzatmadan siz elinizi uzatmayın. İşiniz bittiğinde ya da üstünüz iltifat ettiğinde üste teşekkür edilmez ‘Sağ olun’ denir. Makamda ayak ayak üzerine atılmaz koltukta geriye yaslanılmaz. Makamınıza gelen üstünüzü bina kapısında karşılayınız ve kapıda uğurlayınız” talimatlarına yer verildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon