‘Kişiye özel katliam’ izni iptal

Tunceli’de Alevi toplumu için kutsal atfedilen ve “Hızır’ın davarı” olarak kabul edilen dağkeçilerinin avlanması için Amerikalı bir iş insanına izin verilmesi büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile yaptığı görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2020 - 20:23
‘Kişiye özel katliam’ izni iptal
Abone Ol google-news

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Tunceli’de 17 dağkeçisinin katledilmesi için geçen temmuz ayında ihale açmıştı. Gazetemizin duyurduğu haberin ardından 13 Temmuz’da yapılması planlanan ihale gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti. Bu haberimizin ardından önceki gün de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün bu kez de ABD’li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose’a dağkeçisi avlamak için izin verdiğini duyurduk. Antalya merkezli Caprinae Travel isimli firmanın başvurusu üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan izin belgesinde söz konusu kişiye Salördek bölgesinde 1 dağkeçisi vurma izni verildi. 7-13 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan av izni kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Köylüler köy girişinde avın yapılmaması için nöbet tutacaklarını dile getirirken, yurttaşlar da sosyal medya hesaplarından #DağKaçilerineDokunma başlığıyla paylaşımlar yaptı.

‘KATİLLİKTİR’

Gazetemize konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da, “Kendisini savunamayan, mücadele edemeyen hayvanların av ve spor meselesiyle hayatlarını satın almak gerçekten çok vicdansızlıktır. Çok kötü bir durum. Şimdi kendi keyfikleri, zevkleri için gelip burada veya dünyanın herhangi bir yerinde o bölgeye ait olan bir cana kıymak bizce katilliktir” dedi.

‘ABD’LİYİ BEKLİYORUZ’

Uzun süreden beri bu tür girişimlere karşı her zaman tepkilerini gösterdiklerini kaydeden Maçoğlu, “Bu kapsamnda 7 ile 13 Aralık arasında Pülümür Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, buradaki yoldaşlarımızla ve halkımızla oraya gideceğiz. Hep birlikte ABD’liyi bekliyoruz. Yani karşı karşıya gelip birbirimizin gözlerine bakmak istiyoruz. O gözlerimizdeki cana, yaşama değer veren bakışımızı hissetirmek istiyoruz. Dağ keçilerimiz bizim kutsalımız. Biz canlarımızı, kutsallarımızı her zaman savunmaya devam deceğiz” ifadelerini kullandı.

AV İZNİ İPTAL

Akşam saatlerinde ise CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Tunceli Valisi  Mehmet Ali Özkan ile yaptığı görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiğini ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini aldığını söyledi. Şaroğlu haberi, “Tunceli’deki ‘Kişiye özel katliam’ iptal edildi!” ifadeleriyle duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler