Kilit isim kayıp

İlhan Cihaner’le birlikte 14 kişinin yargılanmasına neden olan ihbarı yapan ‘Sütçü Muhtar’ Emniyet kayıtlarında çıkmadı.

Kilit isim kayıp
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.01.2014 - 05:00

Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile birlikte subay ve MİT mensuplarının bulunduğu 14 kişinin yargılanmasına neden olan, Çatalarmut baraj gölünde mühimmat bulduğunu ihbar eden “Sütçü Muhtar” kod adlı kişi Emniyet kayıtlarında bulunamadı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir önceki oturumunda sanık avukatları, Çatalarmut Barajı’nda balık tutarken mühimmatları bularak jandarma bölgesinde olmasına karşın polise ihbar eden “Sütçü Muhtar” kod adlı kişinin kimliğinin tespit edilmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, “Sütçü Muhtar”ın kim olduğunun belirlenmesi için Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Dün görülen ikinci duruşmada, Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün “Sütçü Muhtar adlı gizli tanığımız yok” diye mahkemeye cevap verdiği açıklandı. Sanık avukatlarının “Sütçü Muhtar’ın, o dönem Saztepe köyü muhtarı olduğu biliniyor” iddiası üzerine mahkeme konunun araştırılmasını uygun gördü. Mahkeme heyeti, Erzincan’ın doğusundaki Saztepe köyü muhtarının 2009 yılında kim olduğunun tespiti ile açık adresinin mahkemeye bildirilmesi için Erzincan Valiliği’ne müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten dönemin Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın talebi üzerine başsavcı İlhan Cihaner’in de aralarında olduğu sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Başsavcı Cihaner ile birlikte 9 kişi 18 Haziran 2010’da tahliye oldu. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan dava, daha sonra Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde devam etti. Yargıtay’da görülen dava devam ederken Erzincan’da 11 sanıklı 2. Ergenekon davası açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon