Kılıçdaroğlu'nun avukatı, AKP'li ve MHP'li vekillere seslendi: Siz, sadece “el” misiniz?!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e sunulan 33 dokunulmazlık fezlekesiyle ilgili “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Genel Kurulda da eller hemen iner kalkar” dedi. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AKP'li ve MHP'li milletvekillerine seslenip tepki gösterdi.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 15:56
Kılıçdaroğlu'nun avukatı, AKP'li ve MHP'li vekillere seslendi: Siz, sadece “el” misiniz?!
Abone Ol google-news

Aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 33 dokunulmazlık fezlekesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Meclis kaynaklarından edinilen bilgiye göre 33 dokunulmazlık fezlekesi dün akşam Meclis Başkanlığı’na ulaştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorusu üzerine “Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı, içinde HDP'li milletvekilleri de var” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da grup toplantısının ardından fezlekelerle ilgili olan gelen soru üzerine, "Süreç neyse o süreç aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı Meclis komisyonlarında müzakereler yapılıp Genel Kurul'a gidecektir. Genel kurulda da hemen eller iner kalkar" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın olası dokunulmazlık oylamasında vekiller adına "eller hemen iner kalkar" ifadesi kullanmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden Cumhur ittifakının iki kanadındaki milletvekillerine seslenen Çelik, "Ey AKP ve MHP’li milletvekilleri; Siz milletin vekili mi yoksa Erdoğan’ın vekili misiniz?!" dedi.

Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Çelik, AKP'li ve MHP'li vekillere "Siz, sadece “el” misiniz?! Sizde; Fikir,  İrade, Vicdan yok mu ki Meclis’e talimat veriyor?!" ifadelerini kullandı.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler