Kılıçdaroğlu'ndan TSK'ye sert tepki ve özeleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Genelkurmay’ın açıklamalarına sert tepki ve özeleştiri yaptı.

Yayınlanma: 08.05.2012 - 10:47
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Genelkurmay'ın açıklamasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu özeleştiri de yaptı.

“Eleştiriye tahammül edemeyenler o koltuğu bıraksın. Burası Patagonya değil. Demokrasi, diyorsan her kurum eleştiriye tahammülü etmeli. Genelkurmay Başkanlığı da buna dahil, Merkez Bankası Başkanı da.

“Özeleştiri yapayım. Geçmişte Genelkurmay başkanlarının bildirilerine karşı bazı arkadaşlarımız seslerini çıkarmıyordu. Allkışlıyordu. Bu, demokrasinin en büyük handikapıdı. Yeni CHP’de bu olmayacak”
 

Hıdrellez

- Değerli arkadaşlarım 6 Mayıs günü Hıdrellez. Hepimizin yüreğinin kıpır kıpır olduğu bir gün. Ogün sabah kalktım Karşıyaka Mezarlığına gittim. Üç fidanımız orada yatıyordu. Oraya üçer ayrı karanfil bıraktım. Onlar tam bağımısz Türkiye için mücadele ediyorlardı tıpkı bizim gibi. Onlar inançları uğrana yaşamlarını feda ediyorlardı tıpkı bizim gibi. Onlar dimdik onurlu insan gibi gittiler.

- Türkiye'de de dünyada da önemli değişimler oluyor. Türkiye'deki medyaya bakamyın siz. Onlar sabah akşam başka şeyler yazarlar. Onlar CHP ile uğraşırlar. İnsanlar hak istiyor, adalet istiyor, özgürlük istiyor tıpkı bizim istediğmiz gibi.

Fransa seçimi

- Franda Hollande 21. yüzyılda AB'ye önemli katkılar verecektir. Türkiye'nin AB ye girişinde öncülüğü Fransa yapacaktır. Avrupa değişmek istiyorsa bu Türkiyesiz olmak.

- Bu gerçeği gören ilk kişi rahmetli ismet İnönüdür. Ankara anlaşmasını imzalamıştıç yüzde 48 Sarkozy'e gitti. Ama çıktı güzel bir açıklama yaptı. Herkesi kucaklayacağım dedi bu açıklama bazı politikacılara küpe olsun. Seçilen kişi herkesin sorunlarını dinlesin. Dünya değişiyor Türkiye değişiyor. Bakın 1 Mayıs'ı özgürce kutladık. Sivil toplumla kaynaşıyoruz. Demokrasinin çatısı CHP. Baskıya karşı direncin çatısı CHP. Onurlu bir Türkiye için çatı yine CHP.

- Halkını düşünen parti CHP. Değişim dönüşümün adresi ve siyasette devriminde adresi olacağız. Eşitlik isteyenler özgürlük isteyenler, özgürçe haber yapmak isteyenler onların çatısı belli CHP. Bu çatı mevlananın, Yunus'un çatısı. Hiç kimse şu gerçeği görmezlikten gelemez. Artık değişimin önünde hiçbir şey duramaz. Hiç bir zalimin intikamı sürekli olmamıştır. Hep beraber mücadele edeceğiz. Baskıya karşı direneceğiz.

-İstanbul'a gittim. Taksicilerle bir araya geldim. Onlara söz verdim sizden söz edeceğim diye. Hepsi beni dikkatli dinlesin. 30 Nisan 2012 Haliç'te Başbakan konuşuyor. "Korsan taksi konusunun takipçisiniz, bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin yasal düzenlemelerini alacağız, farklı yasa çıkaracağız.

-Taksici esnafına sesleniyorum. İnandırıcığı olmayan bir politikacıya size yalan söyleyen politikacıya inanmayın artık.

-Korsan taksi uygulaması öteden beri var AKP bunu biliyor ama önlem almıyor. Emniyet müdürü vali emrinde. getir yasayı bzide destek olalım. Yolsuzluktan beslenen bir parti bunu yapmaz. Ülkenin sorunlarına çözüm üretemez kendisi sorundur zaten. Ben şimdi de aynı sözü veriyorum getirin bizi iktidara bakalım korsan taksi olacak mı

-Siyasi ahlak sorunu temel sorun. Siyasi ahlak olacakki bizim elştirilerimze kulak kabartsınlar. sanatçıları yazarları, çizerleri dinlemesi lazım. Siyasi ahlak eğer siz demokrsi istiyorsanız onuna rkasında durabileceğiniz bir eylemi yerine getireceksiniz demektir. Sonradan çark ediyorsanız orda siyasi ahlak yok.

-Biz darbelere karşıyız ya. bu yzüden biz teklif vardik. Şimdi diyorum arkadaşlar biz darbelere karşımısınız. O zaman gelen darbelerin getirdiklerini değiştirilim. Bunun için basın toplantısı yaptım.Milletimiz 30 yıldır darbe yasaları ile yaşıyor.

-Bir Allahın kulu çıksın bunlar yalandır dedin. Medya mensubu arkadaşlarım , onların uçağına binenler bir sorun darbe hukukunu neden değiştirmiyorsunuz. Bu bizim görevimiz değil mi. Darbe hukukun arkaına saklınosun. Çık adam gibi kılıçdaroğlu seni destekliyoruz gel değiştirelim.

-Gelin Türk hukuk sistemini temizliyelim artık demokrasi varmış gibi oyujn oynamaktan vazgeçelim. Ynei kuşakları yenid emokrasiyi bilsinler tadını varsınlar. Kimse onları gömlek demokrasisi ile kandırmasınlar. Anayasayı değiştiricez güzel peki darbe hukukunu darbe hukukunu değiştirmeyenler darbenin ortaklarıdır. Gücümüz var ama yanaşmıyorlar

-Darbe yasaları baskı rejini getirirler. Darbecilerin elinde tututuğu silahı şimdi AKP elinde tutuyor. Eğer bir insanın darbe hukuku ile sorunu yoksa demkki demokrasi ile sorunu var. Oturalım çalışalım darbe hukukunu değiştirilim çağdaş güzel Türkiyeyi kuralım

-Demokrasiye inanıyorsan neden darbe hukunun arkasına saklanıyorsun. İtalya, Yunanistan, Portekiz onlar ne yaptı darbe hukuku ile değiştirip darbe hukukunu sonlandırdılar. Bizimkiler yi niyetli değil. zulmü baskıyı kendi iktidarlarının gücü olarak görüyorlar. 1 mayıs sivil darbecilerin korkulu rüyası olacak. Darbe hukukunu değüiştirelim Yök'ü kaldıralım niyetleri var mı. Seçim kanununu değiştirelim. Çünkü darbe hukukundan besleniyolar. Gazeteciler hapiste. Bu demokrasinin yüz karasıdır.

-Darbecilerin yaptıkları ile onların yaptıkları arasında fark yok. Kenan Evren'le Erdoğan'ın çok benzediğini size göstericem. Anlatıcam hepsini. bunların maskelerini indiricem. Hükümet bütün tehlikelileri belirliyor. Herşey izleniyoç Bunun adıda Recep Tayyip Erdoğan İleri demokrasi. TSK bildiri yayınlayınca kızıyrlardı. Geçen hafta iki agzeteci yazı yazmış biri si Bekir Çoşkun o güzel kalmeiyle güzel bir öykü anlatmış.

-Eleştiriye tahammül etmeleri lazım. Bu demokrasi olmaz herkes buna dahildir. Demokrasi eleştiri özgürlüğünün olduğu bir yerdir. 2 eleştiri geldi hemen bir bildiri. Astsubaylar hak arıyor bir bildiri daha. Özeleştiri yapmak istiyorum. geçmişte TSK bildiri yayınlayınca alkışlıyordı. Yeni chp'de bildiri yayınlanırsa anında cevabını alırlar. Yok öyle birşey. bütün darbelerin yaptınız onlarında mazareti vardı. Demokrasi böyle eleştiriye tahammül edeceksin ya da bırakacaksın.

-Hükümette buna destek sen Başbakansın neden orda oturuyorsun. Erdoğan bir gömlek daha değiştirdi. Disiplin ayrı şeyler o demokrasilerde olur. Yasa vardır, ysama, yürütme demokrasi bu. Herkes yerini bilecek. Ben merak ediyorum Kendi mesai arkadaşın İlker Başbuğ terörist ilan edildi. Sen buna bildiri yayınla.

-Eğer askerin rahatsızlığı varsa başbakana anlatır. Yargıya gider demokraside çare tükenmez.

-Başbakan'ın diktatör zihniyetini heryerde görüyoruz buna izin vermeyeceğiz. Ben seçim meydanlarında bütün okullarda süt dağıtıcm dedim. O zamanlar AKP'nin medya yalakaları eleştirmişlerdi. Bu çok eski görüş gibi.

-Çünkü AKP bunu kaldırmışlardı. Şimdi hayatımda bu kadar beceriksiz iktidar görmedim. Daha süt dağıtamıyorlar. Bide milleti yöneticekler. biz bu hükümetin bereciksizliğinid epremdede gördük

-Çocuklar açlıktan yanarak öldüler. Süt dağıtamıyorsun. Başbakana'a sütü soruyarlar. Bu pastölizyonun sıkıntısındır. O zamn bu sadece kampanya. Marketlerde de hep bunlar satılıyor. Başbakan pedagodiyide bilmiyordu. Pastörize sütünde ne olduğunu bilmiyor.

-UHT ile pastörlize sütün ne olduğunu bilmiyorç Sen okullara ne dağıttğını bilmiyor. Ben cahil diyordum cahil işte. bU İnsan türkiyeyi yönetmiyor. Yönettiriyor. İzmir tam 5 yıldır pastörize süt dağıtıyor. Onun ömrü 3 4 gün UHT'nin ise 6 ay. Okullarda dağıtılan onlar. Biz 7 yıldır süt dağıtıyoruz 246 okulda her gün pastörize süt dağıtılıyor. Ayrıca hafta sonları 1 lt süt veriliyor. Pastörize sütü 37 kurulu alıyorlar. bunlar 53 kuruşu ben diyorum bunlar hortumcu. 37 kuruş mu büyük 53 kuruş mu yine başbakanın kafası karışacak ama ben yardımcı oluyorum.

-Bu süt dünyanın en kaliteli sütü. Demekki kul hakkı yemeyen siyasetçiler böyle davranır. Bu Belediye başkanımız400 yıl hapisle yargılanıyor. İnsanda vicdan olur.

-Sen çocuklarımızı zehirledin. Hele bakanlar tam komedi. Aziz Nesin'lik. bu olay İzmir'de neden olmuyor. Çünkü halka hizmet bizim için onurlu bir görev. Onlar ceplerini düşünürüler. Biz çocuklarımızı düşünüyoruz.

-Onlar kinden nefretten yolsuzluktan anlar kimse ellerine su dökemez. Sütü beceremez, işsizliği biteremez ama yolsuzlukta uzmanlar.

-Sana dedim ki eğitim yasasıyla ilgili soru sordum bu ihaleleri kamunun dışına çıkardın diyorum. cevap yok. Sana söylüyorum. Özelleştirme yaptı bunlar yargı iptal etti, ama kanun çıkardılar bakanlar kurulu yargınında üzerine çıktı. naıl göremessin bunu.

-Deniz fenerini yargılayacak mahkeme peşindeler. Beraat ettirecek hakim peşindeler. Yalaka medyasını arada bir destekleyen genel medya var onlara bakıyorsun işsizlik azalıyor

-Ekonomiden Başbakan anlamaz. Halkı kandırıyor. S.P Türkiye'nin kresi notunu azalttı. Bizm ki hemen kavgaya başladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler