Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın korkusunu açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "bu ülkede yolsuzluklar konusunda çete reisisin ve ustasın bu konuda" sözleriyle yüklendi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın korkusunu açıkladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.01.2014 - 13:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini grup toplantısında yolsuzluk skanalı üzerinden AKP'ye yüklendi. "Erdoğan’ın bir korkusu var" diyen Kılıçdaroğlu, "Oğlum Bilal Erdoğan ifade vermesin. Şimdi bizi dinleyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Çocuğu olan tüm yurttaşlarıma sesleniyorum. Çocuğu işsiz olanlara sesleniyorum. Birisi yolsuzluk davası dolayısıyla aranacak. Aranan senin çocuğunsa alır götürürler ifadesini verir. Başbakanın çocuğu ise kimse onun ifadesini alamaz. Uzun süre saklandı. Baktık geçen gün babasıyla beraber aynı arabaya binmiş. Ne demek bu biliyor musunuz? Bu devlete meydan okumadır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satıbaşları şöyle:

- 700 bin liralık kol saati aldılar mağdurlar. Yetmiyor, rüşveti veren adamın uçağıyla Umre’ye gidiyorlar, yine bunlar mağdur vatandaş kabahatli. 700 bin liralık kol saati dediğimiz zaman, vatandaş diyor ki nasıl oluyor? Valla ben de bilmiyordum. Her şeyi santim santim kanıtlanmış durumda. Mamak’ta oturan yurttaşlarıma sesleniyorum. 700 bin liralık kol saati ne demektir biliyor musunuz? 10 tane apartman dairesidir. Evsizlere, kira ödeyenlere sesleniyorum. 10 apartman dairesini bakanın koluna takıyorlar. Ne diye? Bakan mağdur olsun diye.
 
- Çetenin reisini zaten çeteden biri açıklıyor. “Başbakan talimatı verdi, ben de gereğini yaptım” diyor. Sen kardeşim bu ülkede yolsuzluklar konusunda çete reisisin ve ustasın bu konuda. Bunların bir bakanı var. Devlet şeri kabul etmez diyor. Kardeşim bunu çıkıp başındaki zata söylesene. Sen bu ülkenin ortağı değilsin, başbakansın diye hatırlatsana ona. Yolsuzluklar almış başını gidiyor. Devlet ortak kabul etmez diyor. Devletin ortağı var onun adı da Recep Tayyip Erdoğan.

- Erdoğan’ın bir korkusu var. Altında yatan şu. Oğlum Bilal Erdoğan ifade vermesin. Şimdi bizi dinleyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Çocuğu olan tüm yurttaşlarıma sesleniyorum. Çocuğu işsiz olanlara sesleniyorum. Birisi yolsuzluk davası dolayısıyla aranacak. Aranan senin çocuğunsa alır götürürler ifadesini verir. Başbakanın çocuğu ise kimse onun ifadesini alamaz. Uzun süre saklandı. Baktık geçen gün babasıyla beraber aynı arabaya binmiş. Ne demek bu biliyor musunuz? Bu devlete meydan okumadır. Ey yargıçlar siz benim çocuğumu alamazsınız, siz benim çocuğuma dokunamazsınız, savcılar çocuğumun ifadesini alamazsınız. Neden? Çünkü benim çocuğum yolsuzlukta yapsa, rüşvette verse, alsa onun yaptığı meşrudur diyor. Bunu da hukuk devletidir diye söyleyin diyor.
 
- Onun çocuğunun sizin çocuğunuzla farkı ne? Ayrıca özelliği ne? Onun temel bir özelliği var. rüşvet almak. Temel bir özelliği var. Bütün dünyanın teröre finans desteği veriyor diye listeye aldığı bir adamla oturup ortaklık yapıp konuşmak. Hepsi belgeli.
 
- Efendim bize darbe yapıldı. Bu darbe 60 darbesinden de 70 darbesinden de 80 darbesinde de daha ağır diyor. Daha ağır olduğu kesin, sen bir yere kaçamazsın.

- Sen diyorsun ki sandıkta hesabımızı göreceğiz. Demokratik bir ülkede yolsuzluk ve rüşvetin karşılığı yargıdır, benim görevimde seni o yargının karşısına çıkartmaktır.

- Ortada bir darbe falan yok. Kimsenin darbe yaptığı da yok. Yolsuzluklar ortaya çıktı mı çıkmadı mı? Adam gibi soru sordum sana. Adam gibi cevap bekliyoruz senden. Banka genel müdürünün ayakkabı kutusuna 4,5 milyon dolaı darbeciler mi koydu? Hapse girdin, mağdur oldun. Senin mağduriyetini gidermek için anayasayı değiştirdik. Yeni seçim yaptık, Siirt’ten milletvekili oldun. Hala ben mağdurum da mağdurum.

- 10 bin lira alıyorsun, emekli maaşı alıyorsun, Kira vermiyorsun, otobüs parası vermiyorsun. Bu 9,5 milyon emekli mağdur değil mi? Emeklilere sesleniyorum, maaşımız az diyorsunuz. Fazla bile vermişler.

- Bu milletin ahı tuttu ahı, yeter artık yeter


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler