Kılıçdaroğlu: Banane kadının giysisinden (07.11.2013)

CHP lideri, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "CHP'nin başörtülü adayı olacak mı?" sorusuna da canlı yayında cevap verdi.

Kılıçdaroğlu: Banane kadının giysisinden (07.11.2013)
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.11.2013 - 00:51

Programın ilerleyen dakikalarında, geçtiğimiz günlerde bazı AK Partili kadın milletvekillerinin Meclis'e başörtülü olarak gelmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, uygun olduğu taktirde herkesin istediği gibi giyinebileceğini ifade etti.

'SEÇİMLERDE BAŞÖRTÜLÜ ADAYIMIZ OLABİLİR'

Bunun ardından ise yerel seçimlerde başörtülü adaylarının olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz kadının giysisi üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Kimlik üzerinden de siyaset yapılmasına karşıyız. Kadın nasıl giyinirse giyinir. Banane kadının giyiminden! Kamuda bu işin kuralları vardır. Kadın bu kurallara göre hareket eder. Meclise başörtülü gelinmesinde de bir sorun yok. Zaten geliyorlar ne sorun var bunda. İtiraz eden arkadaşlar da içtüzüğe uygun olmadığı için itiraz etti. Ama geldiler... Geldilerse de hoşgeldiler. Başörtülü bir başvuru gelirse de değerlendiririz. İnsanların giyimi nedeniyle 'sen olamazsın sana siyaset yasağı getirdim' deme hakkımız var mı bizim? Herkes bu ülkede siyaset yapacaksa, özellikle kadınlar, gelecekler siyasetlerini yapacaklar. Haklarını savunacaklar. Bu ülkenin sorunlarına eğilecekler." diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon