KESK üyelerinin yargılandığı davada 24 tahliye
KESK üye ve yöneticisi 56 kişinin "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanığı davada 32 tutuklu sanıktan 24'ü tahliye edildi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 32 tutuklu sanık ile 12 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan tutuklu öğretmen Aynur Barkın "Gözaltına alındığımda müdür öğrencilere birkaç gün içinde döneceğimi söylemiş. O birkaç gün 1 yıl oldu" dedi. Öğrencileri için hukukun önceden soyut bir kavram olduğunu söyleyen Barkın, "Ancak artık haksız yere tutuklanan öğretmenleri oldu. Öğrencilerimin ahını aldınız. Bunları ben değil onlar mektuplarında yazıyorlar. Bu yıl hukuk ve adalet dersi okutulacak. Ders kapsamında kurumlara ziyaret gibi konular işlenecek. Öğrencilerim 3 gündür mahkemeye gelerek kurumlara ziyaret kısmını gerçekleştirdiler. Üyesi olduğum örgüt iddia edildiği gibi DHKP-C değil Eğitim-Sen'dir."
"BİZİM SENDİKAL FAALİYETLERİMİZDE NASIL ÖRGÜT BULDU?"
Tutuklu öğretmen Erkan Karataş da 8 ayda iddianamenin hazırlandığını belirterek "Roboski'de, Hrant Dink cinayetinde örgüt bulamayan devlet, bizim sendikal faaliyetlerimizde nasıl örgüt buldu?" dedi. 15 yıllık Felsefe öğretmeni ve Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı olan tutuklu sanık Erdal Korkmaz da, "Herhangi bir terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Toplantılarımızın tümü sendikal toplantılardır. 15 yıllık sendikacıyım. Hakkımdaki iddialar asılsız ve mesnetsizdir" dedi. Tüm savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, tahliye taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verildi.
24 SANIĞA TAHLİYE
Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Mahkeme heyeti, 24 tutuklu sanığın üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklu olarak geçirdikleri süre, sanıklara atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verdi. Heyet, aralarında KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in kurucularından Nazmiye Kaya'nın da bulunduğu 8 sanığın, üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, kaçma şüphesinin varlığı, sanıkların delil karartma ihtimalinin bulunması yeterli olmayacağından ve tutuklama sebepleri kalkmadığından tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı. Heyet aynı zamanda dosyanın dayanağını oluşturan ve Belçika ile Hollanda'dan Türkiye'ye teslim edildiği ileri sürülen belgelerin teslim sürecine ilişkin belgeleri, imajları ve inceleme raporlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.
En Çok Okunan Haberler
- Görevlerine son verilmesi talebiyle dava açıldı
- İddia: Reza Zarrab Miami'de evleniyor
- İşte 2 milyon liranın aylık faiz getirisi
- Oğluna sahip çıktı, Özel'e hakaret etti!
- CHP, belediye operasyonlarına karşı kartını çekti
- ‘Öcalan istedi, heyete katıldı’
- Özlem Gürses'ten 'Bahçeli' itirafı
- Evde boğazları kesilmiş halde bulundular!
- Gözaltındaki Rıza Akpolat’tan mesaj var!
- Kürsüde Kürşad Yılmaz'a sert yanıt!