Kesap'ta çatışmalar sürüyor

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kesap Kasabası'nda Suriye rejimine bağlı askerler ile muhalifler arasında çatışmalar devam ediyor. Kesap kasabasında, kontrolü büyük ölçüde sağlayan ve Bayır bölgesinden denize inen muhalif gruplar, El Basit Burnu'nda bulunan Suriye Hava Kuvvetlerine ait savunma üssü çevresini kontrol altına aldı.

Kesap'ta çatışmalar sürüyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.04.2014 - 12:00

Bayır- Bucağa bağlı Gebelli Kasabası, kırsalında çatışmalar devam ediyor.Özellikle Özgür Suriye Ordusu ile Hizbullah destekli Irak Şam İslam Devleti güçleri arasında Kürt dağları ile Kastal Maaf köyü ve 45'lik tepe denilen bölgede çatışmalar şiddetini arttırdı.

Suriye Ordusu, Muhalifleri Lazkiye'ye ilerleyişini durdurmak için bölgede süpürme operasyonu başlattı. Rejime bağlı birliklere, Şam ve Halep bölgesinden asker ve mühimmat ve temel ihtiyaç malzemesi desteği yapıldı. Son 10 gündür bölgede devam eden çatışmalar sırasında aralarında rejime bağlı askerlerin de bulunduğu bine yakın insanın hayatını kaybettiği öne sürüldü.

"SINIRDAKİ KAMPIN KAPASİTESİ ARTIRILDI"

Kesap Kasabası'nda devam eden çatışmalar üzerine sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı. Türk askeri sınır hattına sivillerin yaklaşmasına izin vermiyor. Suriye'nin Türkiye sınırındaki Yamada köyü kırsalında bulunan mülteci kampını kapasitesi, Türkiye'deki insani yardım kuruluşlarının desteğiyle artırıldı. Muhaliflerin kontrolüne giren, Kesap sınır kapısında, sahra hastanesi kuruldu. Çatışmalar sırasında yaralanan siciller ve Muhalif askerlere ilk müdahale sınır hattına kurulan sahra hastanesinde yapılıyor.

"17 YARALI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ"

Kesap kasabası kırsalında devam eden çatışmalar sırasında yaralanan 17 muhalif asker, sınırda kurulan sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Türkiye'ye getirildi. Hatay Valiliğinin Yayladağı Sınır Kapısına konuşlandırdığı ambulanslara alınan yaralılar, Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde tedavi altına alındı.Durumu ağır olan 4 kişi hayatını kaybetti.

Bu arada Türkiye sınırında çatışmalar devam ederken, olası bir sınır ihlaline karşı Türk F-16'ları da sınırda devriye görevini sürdürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler