'Kendi sahamızda kaybetmemeliydik'

Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 15:39
Abone Ol google-news

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda Unicaja Malaga'ya sahasında 74-72 yenilen Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, karşılaşmada farkın bir takımın lehine açılmadığını kaydederek, "İki takım da çok dengeliydi. Biz 5-6 sayı öne geçtiğimizde, farkı açmayı başaramadık. Hücumda kolay pozisyonları sayıya çeviremedik. Karşı takım da bunlara cevap verince oyuna denge geldi. Kendi sahamızda kaybetmemeliydik, ancak ne yazık ki kazanamadık. Unicaja Malaga'yı yenebilirdik, ama olmadı" diye konuştu.

Ribauntlarda üstünlüğü rakip takıma verdiklerini belirten Engin Özerhun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maçta özellikle rakip takımın hücum ribauntlarında ezilmemiz, onlara ikinci sayı şansı verdi. Savunmada kabul edilebilecek bir sayı yedik ancak hücumda çok pozisyon zenginliği yaratamayınca ve kolay pozisyonları sayıya çeviremeyince böyle bir durum oldu. Hücumda sıkıntı yaşadık. Yaşamasaydık galip gelebilirdik. Bunun telafisi deplasmanda maç kazanmak. Çok da kolay değil. Çünkü Top 16'da herkes tüm gücünü ortaya koyuyor."

 

'Semih istediğimiz çizgide değil'

Engin Özerhun, milli basketbolcu Semih Erden'in beklentilerin uzağında olduğunu vurgulayarak, "Semih'in beklenen çizgide olmadığını görüyoruz" dedi. Maçı 1 ribauntla tamamlayan Semih'in daha fazla katkı vermesi gerektiğini anlatan Özerhun, "Tabii ki pota altında oynayan oyuncunun istatistiğinin 1 ribaunt olmaması lazım. Ribauntlarda daha fazla etkili olması gerekiyor. Semih başta olmak üzere diğer uzunlar da ribauntlarda etkili olmalı. Ribaunt sadece uzunların işi değil ama yardımlarla uzunlar alıyor. Semih'in istediğimiz çizgide olmadığı çok net gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Unicaja Malaga maçı sırasında Semih'in soyunma odasına gittiği iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Engin Özerhun, "Semih, tribünden atılan laflarla muhatap olmamak için körüğe gitti. Maçın sonlarında seyirci bir şey söylüyor, reaksiyon verince diyalog oluyor. Yanıt vermemek için körüğün girişinde bekledi. Bana göre akıllıca bir hareketti. Antrenör çağırdığı zaman gelebilecek durumdaydı, içeriyi görüyordu. Bunlara alışık olması lazım ama maçın sonunda sinirler biraz daha geriliyor. Semih böyle bir yolu seçti, bana göre doğru yaptı" şeklinde konuştu.

Özerhun, Planinic'in de istedikleri çizgide olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Planinic, geçen sene oynadığı performansından çok uzak. Geçen sene belki de kariyerinin en iyi senesini geçiren Planinic, ne yazık ki bizde böyle değil. İstediğimiz çizgiye yaklaşmış görünmüyor. Onun da biraz daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Ancak hem Semih'in hem de Planinic'in gün geçtikçe daha iyi katkı vereceğine inanıyorum. Onlar da çok formda olmadıklarını biliyorlar. Hep birlikte düzeltmek durumundayız."

 

'Doğuş ve Birkan'a gayretleri için teşekkür ediyorum'

Engin Özerhun, Unicaja Malaga maçında seyirciden alkış alan Doğuş Balbay ve Birkan Batuk'a gayretleri için teşekkür etti. "Gayret ortaya koyduğunuz zaman, aldığınız ribaunt, yaptığınız asist, attığınız sayı ikinci planda kalıyor" diyen Özerhun, "Yani Birkan ve Doğuş'un verdiği mücadeleyi biz değil, seyirci de görüyor. Seyirci hiçbir zaman 'bakayım şu kaç sayı atmış, ona göre alkışlayayım' demiyor. Oyuncunun verdiği mücadeleyi net bir şekilde görüyor ve onun karşılığında alkışlıyor. Bu herkes için iyi bir örnek. Doğuş ve Birkan'a bu gayretleri için teşekkür ediyorum. Hopson da maçta göz doldurdu ve sempati topladı. Semih ve Planinic de şu anda takımın negatif tarafında olanlar. Ancak onlar da pozitif tarafa gitmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar" diye konuştu.

THY Avrupa Ligi'nde önlerinde 12 zorlu maçın olduğuna dikkati çeken Özerhun, "Malaga nasıl İstabul'da kazanabiliyorsa biz de Malaga'da kazanabiliriz. O yüzden performansı sonuna kadar taşımamız lazım. Banvit ve Unicaja Malaga maçlarında nefesimiz yetmedi. Eksikleri görüp, bazı formsuz oyuncuların form durumlarını yukarıya taşıyarak iyi noktalara geleceğimize inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.