Katliamını 'Unutmamak' için

35 sanatçı, Sivas katliamına dikkat çekmek için eserlerini yaktı.

Katliamını 'Unutmamak' için
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.11.2013 - 09:35

35 sanatçı, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 35 aydınla ilgili görülen davanın zamanaşımına uğramasını “Unutmamak” sergisiyle protesto etmeye hazırlanıyor. Aralarında Mehmet Güleryüz, Adnan Çoker, Ara Güler, Devrim Erbil, Komet, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Baykam gibi isimlerin olduğu sanatçılar, “insanlık suçu kapsamında değerlendirilmesi gereken bu davanın zamanaşımına uğraması kabul edilemez” demek için, bir eserlerini kısmen yakarak sergiye katıldılar.

Beşiktaş Belediyesi’nin desteği, sanatçı Bubi’nin organizatörlüğündeki sergi, 19 Kasım’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi, İstanbul’un ardından Anadolu’da çeşitli illerde ve yurtdışında sergilenecek.

Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi, sergiyi kalıcı kılmak için, toplumun belleğinde derin yaralar açan başka konuları da kapsayan Unutmamak Müzesi açacak. Mimar Mustafa Toner’in yapımını üstlendiği müzenin, 2014 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Sergiye katılan, resim, heykel, gravür ve fotoğraf gibi farklı alanlardan 35 sanatçının etkinlikle ilgili ortak açıklaması şöyle:

Bu bir toplumsal sorumluluk projesidir. Amacı özgürlüklere, farklılıklara, adalete ve demokrasiye ilişkin duyarlılığın pekişip yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır. Hiçbir politik yönelime öncelik tanımadan, tüm toplumsal gruplara eşit mesafede, hiç kimsenin dili, dini, ırkı, cinsiyeti ve cinsel tercihlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir Türkiye özlemiyle...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon