Kas hastalıklarının tedavisinde kök hücre metodu etkili mi?

Türk Nöroloji Derneği: "ALS ve diğer kas hastalıklarını tedavi ettiği öne sürülen kök hücre tedavisinin henüz deneysel çalışmaları tamamlanmadı"

Kas hastalıklarının tedavisinde kök hücre metodu etkili mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.01.2014 - 16:19

Türk Nöroloji Derneğinden (TND), kök hücre tedavisinin ALS ve diğer kas hastalıklarının tedavisinde etkili olduğuna yönelik haberlerin "asılsız" olduğu bildirildi.

TND tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "ALS (AmyotofikLateral Skleroz) ve diğer kas hastalıklarını tedavi ettiği öne sürülen kök hücre metodunun henüz deneysel çalışmalarının tamamlanmadığı vurgulandı.

"Ticari amaçlı girişimlerin" durdurulması istenen açıklamada, hasta ve hasta yakınlarının boş yere umutlandırılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Bu girişimlerin durdurulması için yetkili mercilerin göreve çağrıldığı açıklamada, "ALS kaslarda kuvvet kaybı, erime ve incelmeye yol açan ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı olarak tanımlanıyor. Kök hücre metodu ise insan vücudunda onarım sürecini hızlandırması açısından tüm dünyada hala 'deneyimlenen' bir tedavi yöntemi. Zaman zaman kök hücre metodunun umut veren tedavi yöntemi olarak lanse edilmesine karşın vatandaşları uyarıyoruz" ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler