Kart: Bozdağ suç delillerini karartıyor!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "4 bakanla ilgili fezleke içeriklerine müdahale etme sorumsuzluğunu, dirayetsizliğini gösteren bir Adalet Bakanı ile karşı karşıyayız. Adalet Bakanı şu anda bunu yapıyor. O fezlekelerdeki suç delillerini karartıyor" dedi.

Kart: Bozdağ suç delillerini karartıyor!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.01.2014 - 15:25

CHP'li Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel yetkili mahkemelere ilişkin soruya Kart, "Türkiye yaratılan bu hukuksuzlukla mutlaka yüzleşecek. Bu kaçınılmazdır. AKP şimdi bu yüzleşmenin delillerini, suç bulgularını yok etmeye çalışıyor, ortadan kaldırmaya çalışıyor" derken, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması son derece yerinde bir düzenleme olur, doğru bir düzenleme olur" dedi.

Bir basın mensubunun, "Adalet Bakanı'nın fezlekesinin iadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Kart, "Bu hükümetin daha evvel Goebbelsleri olduğunu söylemiştim. Hatta baş Goebbelsleri de var. Adalet Bakanı da hızla Himmler olmaya doğru gidiyor. Bu konuda kendisine açılan krediyi daha birinci gün tüketen bir Adalet Bakanı ile karşı karşıyayız" diyerek şöyle devam etti:

"4 bakanla ilgili fezleke içeriklerine müdahale etme sorumsuzluğunu, dirayetsizliğini gösteren bir Adalet Bakanı ile karşı karşıyayız. Bir ay oldu o fezlekeler Adalet Bakanlığında. Adalet Bakanlığı olarak o gelen fezlekeleri sen bir iki gün içinde Meclis'e ulaştırmak zorundasın. Sen o fezlekelerin içeriğine yönelik olarak görev suçu ya da kişisel suç diyerek bir inceleme yapamazsın, böyle bir yetkin yok, bunu yaptığın zaman orada o fezleke içeriklerini tahrif ediyorsun demektir, tahrifat yapıyorsun demektir. Adalet Bakanı eliyle sahtecilik yapıyorsun demektir bu. Adalet Bakanı şu anda bunu yapıyor. O fezlekelerdeki suç delillerini karartıyor. Suç delillerini tahrif ediyor. 4 bakanla ilgili fezlekelere müdahale eden Başbakan'dan aldığı kanunsuz emir ve talimatların gereğini yapan Adalet Bakanı doğaldır ki kendisiyle ilgili fezlekeye de müdahale edecektir. Adalet Bakanı o fezlekelerin altından kalkamaz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon