Karavayev kayboldu

Ukraynalı Fenerbahçe’ye ara transferde gelmişti.

Yayınlanma: 13.02.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin ara transferde kadrosuna kattığı Oleksandr Karavayev ortalarda görünmüyor. Ukraynalı, Denizlispor ile oynanan hazırlık maçında bir gol attı, hepsi o kadar. Bir daha futbolcuyu sahalarda görmek mümkün olmadı. Bu transfer yanlıştı. Çünkü Sarı-Lacivertlilerin kanat oyuncusuna hiç ihtiyacı yoktu.

Asıl sorun orta bölgedeydi. Ne yazık ki transfer yanlış bölgeye yapıldı. Şimdi Ukraynalı kadro genişliğinden ve o bölgede oynayan oyuncu fazlalığından takıma giremiyor. Karavayev, futbol hayatına Shakhtar Donetsk genç takımında başladı. Shakhtar’ın rezerv takımına alınan Karavayev, bir başka Ukrayna kulübü Sevastopol’a kiralandı. Sevastopol’de 2 yıl kiralık top koşturan genç oyuncu, bu kulüpte 66 maçta forma giydi, 9 gol atıp 8 asiste imza attı. Sonrasında kulübüne geri dönen Karavayev, Shakhtar A Takımı’na girmekte zorlandı ve Zorya Luhansk takımına kiralandı. Zorya Luhansk’ta ise 95 maçta forma giyen Ukraynalı, 19 gol 16 asistlik bir performans sergiledi. Karavayev’in 30 Haziran 2018 tarihine kadar S.Donetsk ile sözleşmesi bulunuyor. Yeni transfer, Zorya takımında Avrupa maçları oynadığı için Fenrerbahçe’nin Avrupa kadrosunda da olmayacak.

Ukrayna medyası, 24 yaşındaki yıldızın Advocaat’ın gözünden düştüğünü vurguladı. Gazetelerde yer alan haberlerde, Karavayev’in beklentileri karşılayamadığı ve güven kaybettiği yazıldı.