Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü 34 yaşındaki Tolga Eray, ilik nakli olmak için uygun donör bekliyor
Akut Miyeloid Lösemi (AML) hastası olan Eray’ın bir an önce kemik iliği nakli olması gerekiyor. Eray için Kızılay aracılığıyla kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Eray’ın eşi Arzu Çatalbaş Eray, “3 tüp kan vererek bir kişinin hayatını kurtarabilirsiniz” diyerek yurttaşları kök hücre bağışı yapmaya çağırdı.
Sakarya Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü olan 34 yaşındaki Tolga Eray, Eylül 2019’da kafasındaki yağ bezesini aldırmak için ameliyat oldu. Ameliyat beklenen süreden uzun geçti ve ameliyatın ardından doktorlar Eray’ın kafasındaki kitlenin yağ bezesi olmadığını, kemiğe yapışan bir kitle olduğunu ve incelenmesi gerektiğini söyledi. Yapılan detaylı araştırmanın ardından Eray’ın Akut Miyeloid Lösemi (AML) olduğu anlaşıldı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatan ve bir süre kemoterapi tedavisi gören Eray’ın bir an önce kemik iliği nakli olması gerektiği belirtildi. Eray için Kızılay aracılığıyla kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Eray’ın eşi Arzu Çatalbaş Eray, “3 tüp kan vererek bir kişinin hayatını kurtarabilirsiniz” diyerek yurttaşları kök hücre bağışı yapmaya çağırdı.
Eşinin sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Arzu Çatalbaş Eray, “Tolga’nın bir şikayeti yoktu, yalnızca kafasında yağ bezesi gibi bir şey çıkmıştı. Darbeye dayalı bir kan pıhtısı ya da yağ bezesi olabileceği düşünülmüştü. Zamanla kitle büyüdü ve ağrı yapmaya başladı. Bunun üzerine eylül 2019’da Sakarya’da özel bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyatın ardından doktor dedi ki ‘bu bir yağ bezesi değil, ameliyatla açınca gördük ki bu bir tümörmüş, kemiğe yapışmış, temizledik, kötü huylu olduğunu düşünmüyoruz ama parçayı patolojiye gönderdik, incelenecek’ dedi. Ardından gelen sonuçta ‘lenfoma düşünüldü’ diye yazıyordu” dedi.
3 DAKİKADA BİR CAN KURTARIN
Daha sonra Sakaryı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini, buradan da Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduklarını anlatan Eray, şöyle devam etti:
“Orada da ekim 2019’da AML lösemi teşhisi konuldu. 2 ay hastanede kemoterapi tedavisi gördü. İlk tedaviye olumlu yanıt verdi. Kemoterapilerden sonra 2 ay arayla pekiştirme tedavisi denilen küçük dozda kemoterpilere geçilmişti. İlk pekiştirmeyi aldık, ikinci pekiştirmeyi beklerken hastalığın nüks ettiğini gördüler. İlk etapta nakil söz konusu değildi, çünkü genetik testlerde temizdi. Kısa zamanda hastalık tekrar nüksedince nakil olması gerektiği belirtildi. Nakil için sıraya girdi. Türkiye’de şuan da kemik iliği nakil bankasına kayıtlı 600 bin donör var ancak Tolga’ya uyumlu donör bulunamadı. Yurtdışı taramasından da bir yanıt alamadık. Aile taramalarında da yüzde 50 üzerinde uyum bulunamadı. Şuan Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyumlu donör bulunana dek kemoterapi tedavisi gördü, birkaç gün önce taburcu oldu. Dönor bekliyoruz, nakil olamazsa 2 hafta sonra tekrar yeni kür kemoterapi tedavisinin başlaması gerekecek ve nakil olacak bir donör Türkiye’de bulunamadı. Tolga için Sakarya, İstanbul, Sinop, Balıkesir gibi Türkiye’nin pek çok yerinde kök hücre bağışı kampanyası başladı. Ülkemizde binlerce ilik nakli bekleyen hasta var. Beş dakikanızı ayırarak, 3 tüp kan vererek bir insana can olabilirsiniz.”
En Çok Okunan Haberler
- 'Tarihe not düşmek için geldim'
- Çok konuşulacak 'adaylık' açıklaması
- Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'a soruşturma
- Protesto eden yurttaşlara polis müdahalesi!
- Aydın Dağları'nda son yılların en verimli hasadı yapıldı
- A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakibi belli oldu!
- İlk kez tek bir fotonun nasıl göründüğü gösterildi
- AKOM, İstanbul için 'saat' verdi: Çok kuvvetli geliyor!
- 5 yılda Türkiye'nin en büyüğü oldu: Nusret'e de satıyor
- Yıkılması gerekiyor!