Kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürdü

Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Gümüşhane-Trabzon il sınırında 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri, kayakçılar ile doğaseverlerin akınına uğradı

Yayınlanma: 16.12.2013 - 10:50
Abone Ol google-news

Gümüşhane-Trabzon il sınırında 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesislerinde, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Ülke genelinde geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Zigana Dağı, kayak sezonunun açıldığı bu günlerde adeta kayakçılar ile doğaseverlerin akınına uğradı. Hafta sonu tatilini fırsat bilerek Gümüşkayak Tesisi'ne gelen kayakçılar, karın keyfini çıkardı.

Gümüşkayak Tesisleri mekanik tesis sorumlusu Bayram Yakut, beklenen kar yağışının geç geldiğini ancak geç de olsa kar yağışının yüzlerini güldürdüğünü belirterek, "Yaşanan canlılıktan çok memnunuz'' dedi.

Sezona girerken tüm eksiklerin ve altyapının tamamlandığını ifade eden Yakut, şunları söyledi:

"Yağan kar zemine oturdu. Yeni kar yağışı bekliyoruz. Beklediğimiz karın yağması halinde zemin daha da güzel olacak. Şu an tesislerimizde herhangi bir problem yok, hazırlıklarımızı yapmıştık. 120 takım kayak takımı, 15 snowboard ve 30 kızak var. Tesislerimizde profesyonel kayakçılar için 800 metre uzunluğunda teleski, kayağı yeni öğrenen amatörler için de 300 metre uzunluğunda babylift var. Kış sporunu sevenleri tesislerimize bekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler