‘Kamplaştırıyor’

‘Hayır’ı güçlendirmek için çalışmalarına daha da hız verme kararı alan CHP’de, Erdoğan’ın Ensar Vakfı etkinliğinde yaptığı konuşmayla ‘zihniyetini ortaya koyduğu’ ifade edildi

‘Kamplaştırıyor’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.05.2017 - 20:26

 

CHP MYK’de, hayır cephesini güçlendirmeye ve daha da büyütmeye yönelik adımlar atılması, buna yönelik çalışmalar yapılması kararı alındı. Bu çerçevede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi parti temsilcileriyle görüşmelere devam edeceği, önümüzdeki günlerde HDP ve MHP’nin muhalif kanadında yer alan isimlerle görüşmeler yapacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ensar Vakfı’nda yaptığı konuşmayla “AKP zihniyeti”ni ortaya koyduğu ve bunun üzerine gidilmesi gerektiği kaydedildi.

Taslak rapor masada

CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda referandum süreci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’ye yeniden genel başkan olması, AKP’li Komisyon Başkanı Reşat Petek’in açıkladığı Darbe Komisyonu taslak raporu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın raporun ardından gelen yanıtları ve CHP’nin rapora karşılık yazacağı rapor niteliğindeki şerhi masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre; 16 Nisan referandumuna ilişkin AİHM’ye başvuru için çalışmalar hızlandırılacak. Önümüzdeki hafta başvurunun tercüme işlemleri tamamlanacak.

Erdoğan’ın sözleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ensar Vakfı’nda söylediği ‘’Biz 14 yıldır iktidarız ama hala sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var’’ sözünün tartışıldığı toplantıda, bu ifadelerin AKP’nin zihniyetini ortaya koyduğu belirtilerek, bu sözün üzerine gidilmesi gerektiğinin altı çizildi. AKP’li Reşat Petek’in açıkladığı darbe komisyonu raporuna değinilen toplantıda, CHP’nin darbe girişiminin ayrıntılarının ve yanıtlanmayan sorularının mutlaka üzerine gideceği ve mahkeme süreçlerine de nöbetleşe olarak mutlaka katılınması gerektiği dile getirildi.

‘İHVAN KÜLTÜRÜNÜ HÂKİM KILMAYA ÇABALIYORLAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Gezinin 4. yıldönümü olduğunu söyleyen Tezcan, Gezi’yi itibarsızlaştırma ve Gezi üzerinden darbe tarif etme niyetlerinin son dönemde revaçta olduğunu kaydetti. Gezi’nin ‘gençlerin yaşam tarzına müdahaleye karşı en yüksek derecede çığlığı’ olduğunu belirtti. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Ensar Vakfı’ndaki konuşmasına dikkat çeken Tezcan, “Sayın Erdoğan, farklılıkları üzerinden gençleri kamplaştırmanın yeni adımını attı.

Ayrıştırma, kamplaştırma, çatıştırma dili artarak devam ediyor. Özellikle Gezi gençleri ile 15 Temmuz’a karşı mücadale eden gençlerimiz karşı karşıya getirilmek isteriyor. Gençler bizzat devletin en tepesindeki kişinin ağzından iki karşıt kampa bölünmek istendi. Gezi de 15 Temmuz gençliği de bizimdir. Her ikisi de demokrasi ve özgürlüğe sahip çıktı. Her ikisi de darbelere karşı durdu. Aklınızı başınıza alın. Ayrıştırmaya çalışmak yeni bir çatışmanın kapısını açar” dedi. Erdoğan’ın konuşmasını “bir ideolojik arka plan ürünü” şeklinde tanımlayan Tezcan, “Anadolu’da buluşan o büyük kültürü yok edip bunun yerine ihvan kültürü yerleştirmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Söylediği kültürel ve sosyal hegemonya ihvan anlayışının hegemonyasıdır. Bu anlayışın Ortadoğu’yu nasıl bir hale getirdiğini görüyoruz” uyarısında bulundu. Darbe komisyonu raporunu da eleştiren Tezcan, raporun “darbenin siyasi ayağını örtme ve gizeme çabasının açık şekilde görüldüğü bir rapor” olduğunu kaydetti. “Rapor demek mümkün değil bir kamuflaj aracı” diyen Tezcan, raporun AKP’nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama için hazırlanmış olduğunu dile getirdi. Tezcan Genelmurkay Başkanı Hulusi Akar’ın verdiği yanıtlara ilişkin de “Dişe dokunur birşey yok. Böyle bir olayda verilebilecek en gayri ciddi yanıtlardır diye düşünüyorum’’ yorumu yaptı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ın Şanlıurfa’ya sürüldüğüne değinen Tezcan, “Bir yargıç iktadara boyun eğmediği için, hakim olduğu için sürüldü. Bu, önümüzdeki dönemde de bağımsız yargıyı yok etmeye dönük saldırıların devam edeceğini gösteriyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon