Kamera ve mikrofonla şifre çalıyorlar

BBC’de yayınlanan habere göre araştırmacılar akıllı telefonlarla bağlantılı yeni ve sıradışı bir güvenlik sorunu tespit ettiler. PIN şifrelerini giren kullanıcıları kıskaca alan yeni hilede ön kamera ve mikrofon kullanılarak şifre tespit edilebiliyor.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 10:57
Abone Ol google-news

Profesör Ross Anderson ve Laurent Simon tarafından rapor edilen açıkta PIN Skimmer adlı uygulama çalıştırılıyor ve Google Nexus S ile Samsung Galaxy S3'de başarılı biçimde şifre çalınabiliyor.

Telefonda yer alan ön kamera ve mikrofonu kontrol altına alan bu uygulama, kullanıcının yüz hareketlerini takip ediyor ve şifre girme anını anlayıp mikrofona gelen seslerden kodu tespit ediyor. Sanal klavyeye dokununca çıkan farklı ses tonlarını çözmek pek de zor değil. Asıl mesele PIN girme anını yakalamak. Açıklamaya göre insan yüzü şifre girme anında belirli bir ifadeye kavuşuyor.

Şifre kodlarını girmeye başlayan kullanıcıların yüzleri analiz edildiğinde belirli bir ifade fark edilmekte. Profesör Ross Anderson’un açıklamasına göre durum şaşırtıcı ve sonuçlar başarılı. Cep telefonuyla online bankaya giriyorsanız şifreniz ele geçirilebilir. Çözüm olarak çok daha uzun PIN kodlarının kullanılması, rakamların yerlerinin karmaşıklaştırılması öneriliyor. Eğer imkan varsa iPhone 5s’deki gibi parmak izi okuyucu tavsiye ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler