Kadın tüpçü de olur
Koç Holding’in ‘Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum’ projesi iki yılda 81 bin kişiye ulaştı.
Evlere tüp taşıyan kadın da pekâlâ olabilir, kaynak yapan, hatta inşaatta çalışan kadın da... Aslında var ancak sayıları çok az. Ve bizim ülke olarak tüm sektörlerde geleneksel kadın-erkek rol dağılımına yönelik algıları kırmaya çok ihtiyacımız var.
Koç Holding’in buradan yola çıkarak 2015’ten beri sürdürdüğü bir projesi var: “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi. AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ve TAP (Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında bugüne dek 22 ilde farkındalık seminerleri gerçekleştirdi, 81 bin kişiye ulaşıldı. İşte bu seminerlerden birini izlemek için Çanakkale’deyiz. 100’e yakın Koç Topluluğu bayisinin katıldığı seminerde eğitim başlamadan önce Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “İç bünyemizde dönüşümü sağlamadan toplumsal dönüşümü gerçekleştiremeyeceğimizin bilincinde olduğumuz için bu seminerleri düzenliyoruz. 97 bin çalışma arkadaşımız ve 8 bine yakın bayimizin bizimle omuz omuza eşitlik ve kalkınma yolunda yürümesi ülkemizde bu alandaki dönüşüme mutlaka katkı sağlayacaktır” diyor.
Anlama Atölyeleri
Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik’in Gebze fabrikası da bu iç dönüşümün güzel bir örneğini sergilemiş ve sadece kadınların çalıştığı bir üretim hattı oluşturmuş. Marttan beri burada kaynak yapan tornada çalışan kadınlar var. İrem Çakır içlerinden biri. Kaynakçı. ‘Artık her işi yapabileceğimi düşünüyorum’ diyor... Kızıl’ın konuşmasından Adana’da Arçelik ve Ford Otosan Bayii olan Ali Gizer’in Seyhan’da TAP Vakfı işbirliğiyle ‘Rehber öğretmenler çalıştayı’ başlattığını ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artıracak eğitimler düzenlediğini öğreniyoruz.
Koç Topluluğu bundan sonra farkındalık seminerlerine katılan çalışanlara yönelik “anlama atölyeleri” adını verdiği ikinci tura başlayacak.
Oya Ünlü Kızıl, “Çalışma arkadaşlarımızın toplumsal cinsiyet eşitliği filtresini işyerinde kendi etki alanlarına nasıl taşıyabileceklerini ortaya koyacağız. Seminer ve atölyelere katılanlardan şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, işyerlerini toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde dönüştürmeye yönelik projeler geliştirmelerini bekliyoruz. Örneğin Arçelik LG projesi ve Ford Otosan’ın Bal Arıları Mühendis Oluyor projesi gururla anlattığımız örnekler arasında. Bu sene başlayan ve çok önemsediğimiz bir diğer proje de Türk Traktör’ün Filizlerin Mucizeleri Projesi” diyor.
En Çok Okunan Haberler
- Kaynanasını hiçbir zaman sevemeyen 4 kadın burcu
- Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı!
- Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'a soruşturma
- Albaya verilen ceza belli oldu!
- AKP’li belediyeden bir ayda 33 konser
- Çok konuşulacak 'adaylık' açıklaması
- Mahruki yine yandı
- Fakülteyi kâğıt üzerinde kurmuşlar!
- Teğmenlerin avukatlarından açıklama geldi!
- Özel görüşmenin ayrıntılarını açıkladı!