Kadıköy'de Ata'ya saygı zinciri

Kadıköy Beledityesi gönüllülerinin öncülüğünde Fenerbahçe (Kayıkhane)-Bostancı (Çatalçeşme) sahil yolu boyunca el ele Ata’ya Saygı zinciri oluşturdu.

Yayınlanma: 10.11.2013 - 09:31
Abone Ol google-news

 Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. yılında, Bostancı- Fenerbahçe arasındaki sahilde oluşturulan 6.5 kilometrelik “Ata’ya Saygı Zinciri” ile anıldı. Aynı saatlerde Maltepe Dragos ile Bostancı arasında da insan zinciri oluşturuldu. Çok sayıda yurttaşın katıldığı anma etkinliğinde, saatler Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde sirenler çaldı. Saygı duruşunun ardından yurttaşlar daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı ve Andımız’ı okudu. Bazı yurttaşların gözyaşlarını tutamadığı anma töreninde çok sayıda tekne ve yelkenli de sahil boyunca dizilerek siren çaldı. Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin öncülüğünde “Ata’ya Saygı Zinciri” adıyla bir araya gelen on binlerce İstanbullu, sabah saat 08.00’den itibaren Fenerbahçe (Kayıkhane)-Bostancı (Çatalçeşme) arasında sahildeki yürüyüş yollarında toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan katılımcılar, yol boyunca yan yana durarak 6.5 km’lik bir zincir oluşturdular. Her yaştan yurttaşın katıldığı zincir etkinliğine, bebekleri ile gelenler de dikkat çekti.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’

Katılımcılar sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Saatler 9’u 5 geçe ise sirenlerin çalması ile yurttaşlar saygı duruşunda bulundu. Tören sırasında, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen İstanbul Yelken Kulübü’nden kürekliler ile Türk Balıkadamlar Kulübü’nden çok sayıda tekne ve kano da Caddebostan Sahili’ne yanaşarak sirenlerini çalarak anma etkinliğine katıldı. Etkinlik sırasında bir kişi de havanın soğuk olmasına karşın denize girerek suyun üzerinde Atatürk posteri açtı. Anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Kadıköy’deki resmi çelenk koyma törenine katıldıktan sonra insan zinciri etkinliğine gelen Kadıköy Belediye Başkanı avukat Selami Öztürk, Ata’ya Saygı Zinciri’nin Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla ikinci kez düzenlendiğini ve zincire 10 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. Öztürk, 6.5 km’lik zincirin birçok noktada 3 sıra olarak gerçekleştiğini ve bu yıl Maltepe’den de devam ettiğini anımsatarak “75. yılda ona olan özlemimiz daha da arttı. Onun aydınlık yolunda yürüyor, özlem ve şükranla anıyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de etkinliğine destek amacıyla Caddebostan’a geldi. Hamzaçebi, özetle şunları söyledi: “Atatürk yalnızca 20. yüzyılın değil, öyle görünüyor ki 21. yüzyılın da büyük bir lideri olacak. Cumhuriyete kastetmek isteyenler olabilir. Cumhuriyetin demokratik laik niteliklerini ortadan kaldırmak isteyenler olabilir. Türkiye’yi demokrasiden otoriter rejime götürmek isteyenler olabilir. Türkiye’yi tutucu, otoriter bir rejime kavuşturmak isteyenler olabilir. Ancak halkımızın milletimizin gücü demokrasiye özgürlüğe bağlılığı bütün müsaade etmeyecektir.” CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de “Bugün Türk milleti büyük Atatürk’e olan sevgisini, saygısını ve bağlılığını bir kez daha  göstermiş, ‘Atatürk’e saygı sap gibi ayakta durmak değildir’ diyenlere en anlamlı mesajı vermiştir” diye konuştu. Maltepe Belediyesi öncülüğünde de
sabah saatlerinde Dragos-Bostancı sahil yürüyüş yolu arasında bir araya gelen Maltepeliler “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE KIZLI ERKEKLİ SAYGI DURUŞU - VİDEO

KADIKÖY'DE ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ - VİDEO

VALİ COŞ'TAN 10 KASIM'DA YURTTAŞA KÜFÜR - VİDEO

ATA'NIN MOZOLESİNİ BÖYLE ÖPTÜ - VİDEO

TİGER WOODS'TAN ATA'YA SAYGI - VİDEO

TÜRKİYE ATATÜRK'Ü BÖYLE ANDI - FOTO GALERİ

 ATATÜRK ANITKABİR'DE ANILDI - FOTO GALERİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler