''Kaç BDP'liyi dinlendiniz?''

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "2007 ile 2013 yılları arasında BDP Grup personellerinin kaçı yargı kararı ile dinlenmiştir?" diye sordu.

''Kaç BDP'liyi dinlendiniz?''
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.01.2014 - 14:58

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "2007 ile 2013 yılları arasında BDP Grup personellerinin kaçı yargı kararı ile dinlenmiştir?" diye sordu. 

Bakan Bozdağ'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Baluken, "Devlet kurumları tarafından Partimize yönelik baskılar her alanda sürmektedir. KCK Operasyonları ile işlevsiz hale getirilmek istenen partimiz, halkın direnişi ve desteği ile çalışmalarına devam etmektedir. Fakat her alanda uygulanan baskı, fişleme ve dinleme furyası Milletvekillerimiz ve Meclis Grup Personelimize sıçramıştır. Partimizin TBMM grubunda çalışan personellerimize gönderilen Savcılık kağıdında dinlendikleri ifade edilmiş, şüphe isnadı yazılmış fakat neden dinlenildiği, neye dayanarak dinlenildiği, dinleme ile amaçlananın ne olduğu ifade edilmemiştir" dedi. 

Partilerine yargı ve emniyetin yaklaşımlarını iyi bildiklerini ifade eden Baluken, "Partimizi kriminalize etmeye yönelik, milletvekillerimizi takip etmeye yönelik ve her daim partimiz üzerinde baskı kurmak için bu uygulamalar hayata konulmaktadır" diyerek şu konularda bilgi istedi: 

"2007 ile 2013 yılları arasında BDP Grup personellerinin kaçı yargı kararı ile dinlenmiştir? BDP’nin yerel çalışanlarından tutalım da Meclis çalışanlarına kadar tümünün dinlenmeye alınması devlet politikası mıdır? Bu dinlemeler ile çalışanlarımızın kriminalize edilmeye çalışılmasının izahı nedir? 2012/788 sayılı soruşturma kapsamında personellerimizin Ankara Cumhuriyet Savcılığınca dinlenmesinin gerekçesi nedir? Bu dinlemeler ne kadar süre için gerçekleştirilmiştir?

Dinlenme kararlarının yenilendiği Savcılık tebliğince yazılmamıştır. Dinlemelerin yasa dışına kaçtığı izleniminin yaratılması hususunda düşünceleriniz nelerdir

Personellerimizin dinlenmesi ile amaçlanan nedir? Personellerimizin dinlenmesi sonucunda vekillerin takip edilmesi gerçekleşmiştir. Halkın temsilini alan milletvekillerimizin personellerimiz aracılığı ile takip edilmesinin izahı nedir? Savcılık ve Emniyet birimleri üzerine kamuoyunda tartışmalar varken, parti çalışanlarımıza yönelik yıllardır dinlemelerin gerçekleştirilmesi ile de beraber düşündüğümüzde, bu dinlemelerin önüne geçecek, dinlemeleri somut kanıtlara dayandıracak çalışmalarınız var mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon